1 av 7
Bengt Lindroth
2 av 7
3 av 7
Nathalie Besèr
4 av 7
Fartyget Finnbirch
5 av 7
Zlatan Ibrahimovic
6 av 7
Guvernör Arnold Schwarzenegger
7 av 7

Avtalsrörelsen och valet i USA

Tisdag 7 november

Kritik mot räddningsinsats
Räddningsinsatsen vid fartyget Finnbirch haveri förra veckan får nu kritik. Det är sjöfolksförbundet som ifrågasätter varför ytbärgarna väntade med att plocka upp besättningsmännen tills skeppet sjunkit och de hamnat i vattnet.

Inför avtalsrörelsen På måndagen presenterade LO sina krav inför avtalsrörelsen i vår när 1,8 miljoner medlemmars lön ska förhandlas fram. En löneökning på 3,9% och en extra satsning på de lågavlönade är kraven. Debatt i studion mellan Erland Olausson, avtalssekreterare på LO och Jonas Milton på arbetsgivarorganisationen Almega.

Minotaurus på ingång?
Brittiska forskare har sökt tillstånd att odla fram mänskliga stamceller genom att placera mänskligt dna i koägg. Betyder det att de vill korsa människor med kor? Samtal med Outi Houvata, professor Obstetrik och gynekologi.

Demokraterna på väg tillbaka
Idag hålls val till kongressen i USA. Demokraterna tippas få majoritet i kongressen vilket kan komma att försvåra president Bushs sista år vid makten. Samtal mellan demokraten Larry Scott och republikanen Bengt Andersson.
Erik Åsard, chef på Nordamerikainstitutet i Uppsala berättar vad som står på spel.

Arnold blir kvarI flera delstater är det även guvernörsval. Guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarznegger, väntas vinna trots att han för bara något år sedan ansågs som helt uträknad. Helena Groll rapporterar från Los Angeles.

Författarövergångar
Det säljs böcker som aldrig förr i Sverige men det är framförallt ett fåtal författare som säljer. Kampen om dessa bästsäljande författarna hårdnar nu förlagen emellan. Mycket pengar står på spel för såväl författare som förlag men vad betyder det här för den smalare litteraturen?

Spelar Zlatan?Idag tas truppen ut till träningslandskampen mellan Sverige och Elfenbenskusten den 15 november. En uttagning som skulle vara helt odramatisk om det inte vore för kontroverserna runt Zlatan Ibrahimovic. Vill han vara med eller vill han inte? Hör Glenn Strömberg, expertkommentator

KorrespondentkrönikaDagens krönika är signerad Bengt Lindroth.

Programledare: Nathalie BesèrProducent: Klas Wolf-Watz

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista