1 av 4
2 av 4
Nathalie Besèr
3 av 4
Gaza, Beit Hanun
4 av 4
Donald Rumsfeld

Rumsfeldt avgår efter valförlusten

Torsdag 9 november

Valet i USA
Demokraterna kan ta makten i hela kongressen. Rösterna i delstaten Virginia avgör.
Hur påverkar demokraternas framgångar politiken i USA de kommande åren och hur är stämningen i Virginia? Samtal med Dag Blanck, historiker och USA-expert vid Uppsala universitet och med Kristina Smith, svenska som bor i Spring Field, Virginia.

 

Donald Rumsfeld avgårEfter demokraternas framgångar i mellanårsvalen i USA avgår försvarsminister Donald Rumsfeld.
Porträtt på Rumsfeld av USA-korrespondenten Thomas Nordegren och samtal med Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent.
Den nye försvarsministern heter Robert Gates. Vad betyder bytet för Irakpolitiken. Mike Winnerstig, säkerhetspolitisk analytiker, FOI.

Kaptenen berättar
Det har nu gått en vecka sedan lastfartyget Finnbirch förliste. Kaptenen Tomas Hellgren satt själv fast i ett räcke när båten sjönk och var nära att dras med ner i djupet. Hör hans berättelse. Reportage av Daniel Sundbaum.

Johannesburg torsdag
Krönika av SR:s afrikakorrespondent Vincent Dahlbäck.

Israels attack mot GazaUnder onsdagsmorgonen dödade israeliskt artilleri 18 civila i deras hem i norra Gazaremsan. Christer Nordahl arbetar inom FN i Gaza och ger reaktioner därifrån, morgonen efter attacken.

Ska Sverige ändra sin Israelpolitik. Debatt mellan Vänsterpartiets Lars Ohly och Folkpartiet Liberalernas Fredrik Malm.

Andra bilder av Favelan
Rio de Janeiros kåkstäder, favelan, skildras ofta i medierna som platser där det brutala våldet är vardagsmat och narkotikan flödar och orsakar krig mellan rivaliserande gäng. Det vill dokumentärfilmsfestivalen Tempo ändra på, genom en fotoutställning på Galleri Kontrast i Stockholm. Reportage av Eva Malm.

Programledare: Nathalie Besèr

Producent: Klas.Wolf-Watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista