1 av 6
Sven Otto Littorin
2 av 6
Andreas Carlgren.
3 av 6
Lasse Johansson
4 av 6
5 av 6
Torka i Australien
6 av 6
Al Jazeeras nya kanal

Miljön och förändringar av A-kassan

Torsdag 16 november

A-kassans värde
Regeringens slutliga förslag om förändringar av a-kassan läggs idag. Förslaget har varit mycket omdiskuterat och hårt kritiserat från fackligt håll. Vi diskuterar även hur pass stor förändring förslaget egentligen kommer att leda till med Rebecka Bohlin, chefredaktör för tidningen Arbetaren och Jan-Olof Bengtsson, ledarskribent på Kvällsposten.

Littorin och demonstranterna
Även under torsdagmorgonen sker protestaktioner mot förändringarna i a-kassan utanför riksdagen. Vi finns med på plats när arbestmarknadsminister Sven Otto Littorin tar emot de demonstrerande.

Torka i Australien
Australien drabbas just nu av den största torkan i mannaminne. Även i städerna börjar nu problemen märkas och klimatfrågorna har kommit på agendan även där. Journalisten Johan Lidberg befinner sig i Perth.

Klimatchockens svallvågor
Miljöfrågorna har under hösten hamnat i fokus efter flera alarmerande rapporter om klimatet. Anne Nilsson, ordföranden i miljöjournalisternas förening och miljödebattören Stefan Edman samtalar om hur engagemanget kan tas tillvara och om det finns faror med att varna för klimatchocker.

Carlgren på klimatmöte
Ministerdelen av FN:s stora klimatmöte i Nairobi drog igång under onsdagen med att Kofi Annan kritiserade världens ledare för att visa en ”skrämmande brist på ledarskap”. Idag är det dags för Sveriges miljöminister Andreas Carlgren att tala. Han är med oss direkt från Nairobi.

Al-Jazira på engelska
På onsdagen började Al-Jazira sända på engelska från Qatar, London, Washington och Kuala Lumpur. Den arabiskspråkiga moderkanalen har under sina tio år varit både kontroversiell och uppskattad. Rawia Morra, författare och Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent samtalar om kanalens betydelse.

Korrespondentkrönika
Dagens krönika levereras av Vincent Dahlbäck i Kongo.

I klorna på Camorran
I Neapel i södra Italien har våldet trappats upp de senaste månaderna. Uppgörelser mellan olika klaner inom den lokala maffian, Camorran, ligger bakom och regeringen har nu presenterat en säkerhetsplan för området. Reportage av Alice Petrén.

Sverker Åström hoppar av Böglobbyn
Efter att två program sänts hoppar föredetta toppdiplomaten Sverker Åström av jobbet som programledare för SVT-programmet Böglobbyn. Hör honom berätta varför.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".