1 av 5
Camilla Kvartoft
2 av 5
3 av 5
Thomas Quick
4 av 5
Hollands premiärminister Jan Peter Balkenende
5 av 5
Robert Altman.

Onsdagen 22 november

med Camilla Kvartoft

Libanons industriminister mördad
Under tisdagen mördades Pierre Gemayel, kristen minister och uttalad Syrienkritiker, i Beirut. Samtal med Catharina Kipp, Sveriges ambassadör i Libanon och Syrien om konsekvenserna av mordet.

Moskva onsdag
Dagens utrikeskrönika kommer från Ryssland.
 

EU-stödda doulor
Doulor, kvinnor som fungerar som stöd till den blivande mamman under förlossningen, finansieras nu av allmänna medel för första gången. Reportage av Madeleine Blidberg.

Är Thomas Quick skyldig?Efter en inlaga till Justitiekanslern i måndags, som kräver att morddomarna mot Thomas Quick är felaktiga, debatteras nu huruvida Quick är skyldig till de mord han har dömts för. Claes Borgström var Quicks försvarsadvokat och är övertygad om Quicks skuld.

Köttbullar i Kongo
Marianne Britzelli och Tommy Isaksson har öppnat Kinshasas första svensk-restaurang. Reportage av Vincent Dahlbäck.
 

Är klimathotet överdrivet?
Under onsdagen ska riksdagen debattera klimathotet. Men överdrivs faran med klimatförändringarna? Debatt mellan Gösta Valin, professor i oceanografi, och meteorologiprofessor Erland Källén.

Val i NederländernaCees van der Weel berättar om valspurten i det holländska valet.

Instängda i gruva
I södra Polen kämpar räddningsmanskapet fortfarande att rädda 15 som sitter instängda i en gruva efter en metangasexplosion. Hur är säkerheten i polska gruvor? Samtal med radions korrespondent i Warszawa Kjell Albin Abrahamsson.

Regissören Robert Altman avlidenMannen bakom klassikerna M A S H, Short Cuts och Gosford Park har gått ur tiden. Nils-Petter Sundgren minns en av filmvärldens giganter.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".