Begravning i Libanon och s-ledare i fokus

Torsdag 23 november

Bråk mellan facken
Transports ordförande anklagar IF Metalls ordförande för att ”fjäska för kapitalet” när man inte vill binda upp sig för att stödja syskonförbunden med eventuella sympatistrejker. Hur allvarlig är splittringen inom LO? Samtal med förre LO ordföranden Stig Malm.

 

Sorg och vrede i Libanon
På torsdagen begravs Libanons mördade industriminister. Det råder landssorg och stora demonstrationer väntas under dagen. Hur påverkar mordet utvecklingen i Libanon? Samtal med vår mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

Ny s-ledare lanseras
Tidningen Aftonbladet presenterar idag på ledarsidan Carin Jämtin som sin kandidat till ny partiordförande för socialdemokraterna. Samtal med Olle Svenning, politisk redaktör på Aftonbladet. Analys av Lars Stjernkvist, kommunalråd i Norrköping och Heidi Avellan, politisk chefredaktör på Sydsvenskan. 

Sälj dig själv
I Malmö har ett gäng arbetssökande ungdomar tagit fasta på devisen ”sälj dig själv”. Nu bjuder de in arbetsgivare för att presentera sig själva. Följ med på en annorlunda jobbmässa!

Forskare som fuskar
Det senaste året har flera fuskande forskare avslöjats. Kanske mest omtalad var en sydkoreansk stamcellsforskare som hittade på nästan alla sina data. Fusket hotar allmänhetens tilltro till forskningsvärlden, det fruktar i alla fall Kungiga. Vetenskapsakademien som på torsdagen ska diskutera just forskarfusk. samtal med Marianne Andersson, chefsjurist vid Uppsala universitet.

Belfast blomstrar
Vid sidan av en knackig fredsprocess i Nordirland så utvecklas staden Belfast till en allt modernare stad med blomstrande kulturliv, barer och affärer. Reportage av Maria Eksedler.

Warsawa torsdag
Krönika av Kjell Albin Abrahamson.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se