Carin Jämtin, gammal och stark och Bondpremiär

Fredag 24 november

Mer kärnkraft
Den svenska elintensiva basindustrin inom skogs- och gruvnäringen är redo att investera upp till 100 miljarder kronor i byggandet av två nya egna kärnkraftverk. Är utbyggd kärnkraft lösningen på industrins energiproblem? Samtal med Kenneth Ericsson, VD för SCA Forest products och Per Bolund riksdagsman (mp).
6:15

Nytt våldsdåd i Irak
I Bagdad dödades minst 160 människor i tre bilbombssprängningar på torsdagen. Hör en irakisk journalist i Bagdad berätta om en vardag präglad av rädsla. Hör även Abir al Sahlani, ansvarig för ett demokraticenter i Bagdad, kl 7:39.

För och emot Jämtin
Carin Jämtin har seglat upp som en favorit att ta över som socialdemokraternas nya partiledare. Flera tunga socialdemokrater visar öppet sitt stöd för den förre biståndsministern. Är Jämtin en lämplig kandidat? Debatt mellan Widar Andersson, politisk redaktör på Folkbladet i Östergötland och Morgan Johansson, socialdemokratisk riksdagsledamot, kl 7:21.

Gammal och stark
Att vara gammal kopplas ofta ihop med att vara sjuk och svag, men det finns även en annan mycket mer positiv bild. Reportage med Sonja Wigren som är 91 år och klarar sig själv i sin lägenhet i Göteborg. Samtal med Björn Nygren som doktorerar på en avhandling som handlar om ”Inre styrka hos de allra äldsta”. Kl 6:38.

Turkiska bad
Ett av de ting som förknippas mest med den turkiska kulturen och arvet från det osmanska riket är de turkiska baden. Badens historia går många hundra år tillbaka i tiden, men de vackra baden för en tynande tillvaro i det moderna Turkiet. Reportage av Caroline Salzinger kl 6:25.

Dags för ny Bond
Agent 007 tar åter plats på bioduken när ”Casino Royale” har Sverigepremiär. Nu med en ytterligare en ny skådis som Bond. Samtal med Gunnar Bohlin från kulturredaktionen om hur mkt pengar som det gamla varumärket kan dra in, kl 8:20.

Beirut fredag
Krönika av Cecilia Uddén, kl 8:25.

Rysk spion död
Den avhoppade ryske spionen Aleksander Litvinenko dog sent igår kväll på ett sjukhus i London. Han dog efter att ha vårdats i tre veckor med symtom på förgiftning. Hans vänner hävdar att den före detta FSB-agenten blev förfgiftad på grund av hans kritik mot ryske presidenten Valdimir Putin. Ryssland har tillbakavisat de här anklagelserna. Maria Persson Löfgren, SR:s korrespondent i Ryssland medverkar. Kl 8:15.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se