Om psykiatriutredningen och fallet Litvinenko

Måndag 27 november

Ny MUF-ordförande
Under helgen valde moderata ungdomsförbundet ny ordförande - Niklas Wykman. Vad vill han med sitt ordförandeskap.

Barn till psykiskt sjuka
Under måndagen presenterar psykiatrisamordnaren Anders Milton sina förslag.

En grupp som redan sedan tidigare kallas ”de osynliga barnen” är barn till psykiskt sjuka. Reportage om Madeleine Bengtson som växte upp med en svårt psykotisk mamma. Reporter Anna Bratt.

Samtal med Kaja Michelsson, som föreläser för kommuner om vilken hjälp dessa barn behöver.

Berlin måndag morgon
Kristian Åström
kåserar om inplastade lik.

Lärarvåld mot elever
Söndagens Kaliber har granskat ett antal händelser där elever blivit misshandlade av lärare. Inget av fallen har hittills fått någon påföljd, och det verkar slumpartat vilka fall som kommer utanför skolans väggar. Samtal med Metta Fjelkner, ordförande i Lärarnas riksförbund, om varför lärare ibland tar till våld, och hur man ska se på detta problem.

Påven i Turkiet
På tisdag anländer påven till Turkiet, men redan under helgen samlades stora demonstrationer till protest mot besöket. Samtal med Günenc Ertem om vad det är som upprör.

Beirut - en delad stad
Efter mordet på industriministern Pierre Gemayel har motsättningarna mellan olika grupper i Libanon blivit allt tydligare. Reportage av Cecilia Uddén.

Mordet på Litvinenko
Förgiftningen av den ryske ex-agenten Aleksander Litvinenko har gett upphov till ett antal olika teorier om vad som ligger bakom mordet, hur det gick till, och om det överhuvudtaget var ett mord. Samtal med Sveriges Radios korrespondenter Maria Eksedler, London, och Maria Persson-Löfgren, Moskva.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se