Narkotikakurirer och ADHD-vård

Onsdag 6 december

Ny Irakrapport släpps
Idag kommer utvärderingen av USA:s Irakpolitik. Är den början på en ny strategi? Samtal med Thomas Nordegren, korrespondent i Washington.

Lågt värderad Rubens
En tavla som nu tros vara en äkta Rubens var värderad till 15.000 kronor, men såldes igår för över 16 miljoner kronor.  Vi hör konstexperten som ropade in tavlan och som är helt övertygad om att tavlan är en äkta Rubens.

Korrespondentkrönika
Dagens krönika är signerad av Maria Persson Löfgren i Moskva.

Självständighetsdag i Finland
Kommer monsterrockarna att ta av sig trollkostymerna för att gå på bal ikväll? Det är i alla fall kravet om de ska vara med och fira Finlands självständighetsdag på presidentens slottsbal. Reportage av Bengt Lindroth.

Fångar med ADHD
Fångar på svenska fängelser ska få medicinsk behandling mot ADHD för att minska återfallen i brott. Reportage av Bodil Lundmark.
Hör också Johan Franck, överläkare i Stockholm, som arbetar med att av behandlingsprogrammen.

Långa straff för kurirer
Vilken hänsyn till omständigheterna tar svenska domstolarna i knarkmål? Kan enkla underhuggare få samma straff som spindlarna i nätet? Debatt mellan advokat Hans Gestadius och hovrättslagman Martin Borgeke.

Scania bojkottar MAN
Tyska lastbilskoncernen MAN vill köpa Scania, som inte vill sälja. När Scania idag håller kapitalmarknadsdag får MAN inte vara med. Hör Britta Lena Ekström, Ekot, om var affären står just nu.

Vem kan bli astronaut?
Många drömmer om att åka upp i rymden. Staffan Forssell, idag chef för Armémuseum, var en av de som sökte tillsammans med Christer Fuglesang för 15 år sedan. Kerstin Fredga, tidigare generaldirektör för Rymdstyrelsen, berättar hur rekryteringen gick till.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se