Jakt på sälar och väntan på uppskjutning

Torsdag 7 december

Obolaffären oroar aktiespararna
Hör reportrarna från Sveriges Radios Kaliber berätta om Obols tvivelaktiga verksamhet. Vad är det egentligen bolaget sysslar med? Samtal med Anna Jaktén och Björn Tunbäck.
Hör också samtal med Gunnar Ek, Aktiespararna som är djupt oroad och Bo Sundberg, ordförande i baskeklubben Dolphins som är en av dem som samarbetat med Obol.

Dagens korrespondentkrönika
kommer från Sveriges Radios korrespondent Kjell Albin Abrahamson.

Fiskare vill skjuta fler gråsälar
Antalet gråsälar fortsätter att öka i Östersjön. Yrkesfiskare har länge klagat över att sälarna förstör redskapen och tömmer näten på fisk, men även sportfiskare upplever en allt större konkurrens från gråsälen. Reportage av Gustaf Klarin.
Debatt mellan moderaten och riksdagsmannen Rune Wikström och Tina Ehn (mp) som sitter i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.

Hur spännande är egentligen rymden?
Med mindre än ett dygn kvar till uppskjutningen av rymdfärjan Discovery, med Christer Fuglesang ombord, är rymden på nästan allas läppar. Men hur spännande är rymden egentligen? Samtal med två personer vars åsikter går starkt isär - Staffan Bengtsson, författare och programledare och Nils-Erik Olsson, ordförande i Stockholms amatörastronomer.

Skolan som går i rymdväntans tider
Klockan 08.15 sänder vi direkt från Thunmanskolan i Knivsta. Där går eleverna som om någon vecka ska få tala med Christer Fuglesang - direkt från rymden.

Hör också arabvärldens reaktioner på Baker-rapporten
Reportage av Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf.watz@sr.se