Uppskjuten rymdresa

Fredag 8 december

Ingen rymdresa

Klockan 03.36 inatt skulle rymdfärjan Discovery ha lyft, men det dåliga vädret satte stopp för uppskjutningen. Klockan 06.15 rapporterar Sveriges Radios korrespondent Sara Stenholm direkt från uppskjutningsplatsen om motgången. Hör också vetenskapsradions Björn Gunnér analysera.
Vår reporter Josef Björklund har talat med olika personer på Kulturhuset i Stockholm som håller öppet hus. Hör hans reportage med nattvakare klockan 06.25.
Klockan 07.21 hör du rymdentusiasten Ella Carlsson, som rest till Florida för att följa äventyret på plats. Hör också Mikael Viertotak om varför vädret spelar så stor roll för en uppskjutning.

Svensk på terrorlista
En svensk-marockan har blivit uppsatt på FNs sanktionslista efter att USA har begärt det. Samtal med Thomas Olsson, advokat som har företrätt andra svenskar som funnits på listan.

Är lyckoforskning farlig?
Det menar den liberale debattören Johan Norberg. Det är osanning att man inte blir lyckligare i länder med hög materiell standard och när lyckoforskningen börjar användas av politikerna är vi riktigt illa ute, menar han. Han möter forskaren Björn Hallerud i debatt.

Mobbar Carl Bildt Lars Danielsson?
Lars Danielsson, tidigare statssekreterare hos regeringen Persson, får ingen lön och inga uppgifter trots att han har en anställning på UD. Nu börjar situationen bli ett allvarligt problem både för honom och för den nya regeringen. Hör debatt mellan Göran Greider (chefredaktör på Dalademokraten) som menar att Bildt är omogen och Henrik Barvå (politisk redaktör på Nya Wemlandstidnignen) som tycker Danielsson borde fått sparken för länge sedan.

Billiga bostäder
Efter att priserna på bl a bostadsrätter i Tyskland sjunkit i flera år så har alltfler skandinaver nu fått ökat intresse för att köpa bostad i Tyskland. Reportage av Kristian Åström. 

Och dagens korrespondentkrönika...
...kommer från Cecilia Uddén.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se