Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Här hör du de senaste nyheterna, men vi nöjer oss inte där. Vi tar nyheterna djupare.

Bespottade flickor, exklusivt om Burma och marknad bara för de fattiga

Publicerat torsdag 14 december 2006 kl 21.15
1 av 3
Pia Fridén
2 av 3
3 av 3
Bostadshus i den nya huvudstaden Naypyidaw.

Fredag 15 december

Rapport från Burma
Burma är det stängda landet i Sydostasien som styrs av en militärjunta och som är ett av världens fattigaste länder. Nyligen har den burmesiska regeringen flyttat sin verksamhet till den nya huvudstaden Naypyidaw. För omvärlden är informationen om situationen i landet mycket begränsad, men Lena Bejerot har som första västerländska journalist besökt den nya huvudstaden. Samtal med Lena Bejerot, reporter på Godmorgon Världen.

Flickor strejkar i skolan
En grupp flickor på en högstadieskola i Landskrona strejkar. De protesterar mot att flera pojkar på skolan bl a spottat på dem och kränkt dem på olika vis. Samtal med Lars Arrhenius, Barn och elevombud på skolverket och Lisbeth Månsson, ansvarig för skolorna i norra området i Landskrona.

Ungas val
Vilket yrke ska unga välja? Törs unga idag satsa på drömyrket eller söka till en utbildning där det finns risk att stå utan jobb efter examen? Nästa år förändras villkoren i a-kassan som ett led i regeringens politik för att så många som möjligt ska få jobb. Det kan också påverka ungas studie- och yrkesval. Reportage av Jonna Berglund. Samtal med Ola Tostrup, studievägledare på Malmö högskola. Debatt mellan Lars Leijonborg, utbildningsminister och Lars Ohly, partiledare för vänsterpartiet.

Kritik mot Prodi
I Italien blir premiärminister Romano Prodis impopularitet allt tydligare. På fredagen genomför parlamentet en förtroendeomröstning som skulle kunna leda till att Prodi tvingas avgå. Samtal med Alice Petrén, Sveriges Radios korrespondent i sydeuropa.

Fattiga i Tyskland
I Tyskland lyfter ekonomin, samtidigt rasar debatten om landets flera miljoner fattiga. Klyftorna ökar och i Berlin finns i år en ny sorts julmarknad. Men den är inte för alla - för att bli insläppt måste man visa papper på att man är arbetslös eller bidragstagare. Reportage av Kristian Åström.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer från vår USA-korrespondent Thomas Nordegren som bevakar Fuglesangs rymdfärd.

Harry möter Sally i ny pjäs
På torsdagen hade den romantiska komedin och biosuccén ”När Harry mötte Sally” premiär som pjäs. Vår kulturspanare Måns Hirschfeldt har sett den.

Programledare: Pia FridénProducent: Maria.Hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".