Ny s-ledare och bloggares makt

Torsdag 18 januari

Mona har sagt jaMona Sahlin har enligt uppgifter till Ekot tackat ja till att bli ny partiledare för Socialdemokraterna. Partiets valberedning väntas presentera henne som kandidat under torsdagen. Samtal med Anders Jonsson, politisk kommentator.
Lena Askling, ledarskribent på Aftonbladet och PJ Anders Linder, ledarskribent på Svenska Dagbladet, diskuterar Mona Sahlins ledaregenskaper.

Gudrun Schyman

Val i Serbien
I helgen är det val i Serbien. Den viktigaste frågan är vad som ska ske med provinsen Kosovo. Samtal med vår utsände, Kristian Åström på plats i Belgrad.

Bloggare
Bloggarna, det som från början var dagböcker på nätet, börjar nu få ett kommersiellt värde. Framförallt modeföretagen har börjat använda sig av bloggarna för att nå ut till konsumenterna med sina reklamkampanjer. Reportage av David Gustafsson och samtal med Alexander Mason från mediabevakningsföretaget Observer och bloggaren Karolina Lassbo.

Granen favorit
Varför är granen skogsägarnas favorit - trots att det är just den som faller lättast när stormarna kommer? Efter stormen Gudrun hoppades Svenska naturskyddsföreningen att skogsägarna skulle plantera andra trädslag, men det är fortfarande mest gran som planteras. Debatt mellan Linda Hedlund, chef för LRF Skogsägarna och Miriam Lööf från Svenska naturskyddsföreningen.

Närpolisen tillbakaDen patrullerande närpolisen har mer eller mindre varit utrotningshotad på senare år men nu satsas åter på närpolisstationer. Rapport från en av Stockholms södra förorter.

Aboriginer får upprättelseNyligen vann Australiens urinvånare, eller aboriginer, en viktig juridisk strid om kontroll över 19 nationalparker och skogar. Många aboriginer ser beslutet som något av en upprättelse efter den diskriminering de utsatts för tidigare. Reportage av Nils Horner.

London torsdag morgon
Krönika signerad Maria Eksedler.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se