Bush- tal till nationen, kollektivtrafik

Onsdag 24 januari

Bostäder på ockuperad mark
Israeliska statens turistbyrå marknadsför bostäder till svenska kunder på ockuperade områden på Västbanken. Reportage av Cecilia Uddén.
Diskussion mellan Joakim Wohlfeil, Diakonia och Samuel Danofsky, Svensk Israelinformation.

Lugn morgon efter upplopp
Brinnande bildäck och 1000 tals demonstranter på gatorna lamslog Libanons huvudstad Beirut igår. På kvällen blåste regeringsmotståndarna - däribland Hizbollah - av sina protester efter att minst 3 dött och över 100 personer skadats i upplopp och sammanstötningar runt om i landet. Hizbollah avaktar nu regeringens motdrag och hotar att nya oroligheter kan bryta ut. Samtal med Johan Gärde religionssociolog som följer utvecklingen i Libanon.


Bush- tal till nationen
I natt höll president George W Bush sitt årliga tal till nationen. Samtal med Thomas Nordegren, korrespondent i Washington.

Billig kollektivtrafik
Hur kan man få fler att åka kollektivt? Igår berättade vi i P1-morgon att resandet med kollektivtrafik inte har ökat och att biljettpriserna stigit, men det har gjorts ett antal försök runt om i landet för att locka fler människor från bilen till bussen eller tåget. Reportage av Malin Olofsson och Katja Magnusson. 6.38
Samtal med Bengt Holmberg, professor i trafikplanering på Lunds Universitet.
Hur ser framtidens miljöbil ut? Samtal med Roger Pydokke, forskare på VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Kjell-Albin Abrahamson.

Ny UEFA president
Vem ska bli chef över europas fotbollslag? 52 fotbollsnationer ska utse ny ordförande, men vilken makt har han egentligen? På fredag avgörs det om det blir Lennart Johansson som varit ordförande för europeiska fotbollsförbundet eller så blir det den förre storspelaren Michel Platini. Samtal med Åke Stolt, fd sportchef på Sydsvenskan.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se