Mordet i Jönköping, barnfetma och fågelbord

fredagen 26 januari

Mordet på 8-åringen
Mannen som misstänkts mördat den 8-årige pojken i Norrahammar släpptes för två månaders sen ut från den rättspykiatriska avdelningen på Ryhovs sjukhus i Jönköping. Hans läkare bedömde risken för återfall i brott som ”obefintlig”.

Hur bra är psykvården på att riskbedöma sina patienter? Samtal med Anders Milton utredare av den psykiatriska vården och Ulf Åsgård, psykiater.

Hur kunde mannen släppas? Samtal med Johan Björck, verksamhetschef på rättspsykatriska avdelningen på Ryhovs sjukhus.

Hur tar skolan hand om 8-åringens kamrater? Samtal med Sture Ulfsberg ansvarig för gruppen för Psykologisk katastrofledning i Jönköping.

Karikatyrkrisen
Det har snart gått ett år sen Jyllandsposten publicerade karikatyrerna på profeten Muhammed. Det blev starten för den värsta kris som Danmark upplevt sen andra världskriget.
Reportage av Bengt Lindroth.

Barn, fett och socker
En ny doktorsavhandling visar nämligen att 4-åringar äter på tok för lite fett men å andra sidan alldeles för mycket socker.
Reportage av Anna Landelius.

Samtal med Birgitta Strandvik, professor på Sahlgrenska akademien.

Filmfestivaldags
I kväll invigs Göteborgs filmfestival för 30nde gången. Milos Forman är hedersgäst. Vilka filmer är mest spännande? Samtal med festivalgeneralen Jannike Åhlund.

Fågelräkningen
I helgen är det dags för den årliga fågelräkningen. Kristina von Dolwitz rapporterar direkt från ornitologens Tomas Strids fågelbord.

Krönika
idag signerad Lars Palmgren, Ecuador.

Programledare: Ulrika Hjalmarsson

Producent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se