Klimat, franskt rökförbud och föräldrastöd

Torsdag 1 februari

Klimatrapport
I Paris presenteras på fredag en ny FN-rapport om de senaste rönen om växthuseffekten. Markku Rummukainen, som är en av forskarna som bidragit till rapporten, medverkar i P1-morgon.

Marianne Lilliesköld är en av de två svenskar som just nu sitter och skriver på slutdokumentet. Hon medverkar tillsammans med Per Ericsson, ledarskribent SvD.

Hur ska Sveriges regering arbeta med klimatfrågan i framtiden? Debatt mellan Svante Axelsson, Naturskyddsföreningen och miljöminister Andreas Carlgren

Dyr kollektivtrafik i London
London har gjort sig känt som en av världens dyraste städer - och nu har det blivit ännu dyrare att åka kollektivt. Vid årsskiftet steg priserna rejält på både vanliga tåg, bussar och tunnelbana - och reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Reportage av Maria Eksedler.

Johannesburg torsdag
Vincent Dahlbäck
är dagens utrikeskrönikör.

Rökstopp i Frankrike
Från och med första februari är det förbjudet att röka i alla offentliga lokaler i Frankrike. Samtal med fransyskan Francoise Nieto, och även med Lars Karlsson som bor i EU:s mest rökande land - Österrike.

Stöd för trötta tonårsföräldrar
I Malmö erbjuds tonårsförädrar utbildningsprogrammet Cope, som ett sätt att kunna förstå och komma överens med tonårsbarnen. P1-morgon var med vid inspelningen av den film som används som diskussionsunderlag i utbildningen och för första gången spelas filmerna in på kurdiska, arabiska och somaliska.
 

Lars Holmgren, projektledare för Cope berättar hur förädrar kan få hjälp genom kursen.

Dansk debatt om Afghanistan
Under onsdagen frågades Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen ut i Folketinget. Ämnet var huruvida han försökt censurera Danmarks Radio, efter det att de visat en film om danska soldaters uppträdande i Afghanistan. Samtal med Sveriges Radios nordenkorrespondent Bengt Lindroth.

Hemligheten bakom straffen
Vad avgör om en fotbollspelare lyckas sätta straffsparken i mål eller skjuter utanför? Det har holländska forskare studerat och kommit fram till att det är psyket som avgör. Hör fotbollspelaren Markus Jonsson, AIK, som aldrig missat en straff under match och som tror att ett gott psyke är en av hemligheterna.

Programledare: Camilla Kvartoft

Producent: Katja Magnusson
Katja.Magnusson@sr.se