1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Mona Sahlin
4 av 4
Råtta i skafferi.

Brott tystas ner, Sahlin möter kritiker och nu ska råttor fångas in via internet

Måndag 5 januari

Tyst om brott
Fryshuset i Stockholm har tagit emot flera miljoner för att uppmuntra ungdomar att polisanmäla brott. Men ledningen har själva valt att inte polisanmäla brott som har med den egna verksamheten att göra. Debatt mellan Anders Carlberg, vd Fryshuset, och Sven- Erik Alhem, överåklagare.

Människor flyr sina hem
Skyfallen över Indonesiens huvudstad Jakarta väntas fortsätta i ytterligare två veckor. Redan nu är över 300 000 människor hemlösa på grund av översvämningarna. Samtal med Ulf Samuelsson vid Sveriges ambassad i Indonesien.

Sahlin möter kritiker
Idag träffar Mona Sahlin socialdemokrater och LO-folk i Skåne. Mötet ska skapa förtroende bland de som uttryckt mest kritik till Sahlin som som partiordförande för socialdemokraterna. Men en tuff utfrågning väntar henne. Samtal med Claes Bloch, sahlinkritiker.

Hur viktigt är Sahlins skånebesök? Analys av Anders Jonsson, politisk kommentator.

Möte om italiensk fotboll
Idag väntas Italiens regering besluta om åtgärder för att få stopp på fotbollsvåldet. En 38-årig polis dödades i samband med kravaller efter en match på Sicilien i fredags. Sen dess är all elitfotboll i landet avblåst. Samtal med sportjournalisten Kristina Kappelin i Italien.

 

Råttkoll via webben
I Malmö organiseras nu kampen mot råttorna. Miljöförvaltningen har skapat en hemsida där invånare kan rapportera om de sett en råtta. Följ med på råttjakt! Reportage av Anna Landelius.


Tuff start för VM
Alpina VM i Åre fick en riktigt deppig start. Både damernas och herrarnas super-G fick ställas in i helgen på grund av vädret. På måndagen hoppas man kunna köra herrarnas super-G. Samtal med Karin Stolt Halvarsson, VM-organisationen, och Pia Hultgren, meteorolog på plats i Åre.

Pristina, måndag morgon
Krönika signerad Kristian Åström.

Magra modeller ratas
I New York ratas alltför magra modeller på vårens modemässa. Möt Liskula som under sina 16 år som modell varit på många begravningar för modellvänner som dött i anorexi. Reportage av Katarina Andersson.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson

maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".