1 av 5
2 av 5
Lasse Johansson
3 av 5
4 av 5
Norska LO-lederen, Gerd-Liv Valla
5 av 5

Svältande renar, salladsbaren säljs och första muslimska folkhögskolan startar

Onsdag 7 februari

Palestinskt möte
Idag möts företrädare för Hamas och al-Fatah i Mecka i Saudiarabien. Det är ett avgörande möte som beskrivits som den sista chansen att undvika inbördeskrig. Hur ska de palestinska organisationerna komma överens? Samtal med Viola Furubjelke, generalsekreterare Palmecentret.

Renar i nödDe norrländska renarna är hårt drabbade av att vinterbetet ligger under is. Hur ska de räddas från massdöd? Samtal med Malin Brännström, Samernas riksförbund och Eskil Erlandsson, jordbruksminister.


Facket och salladsbaren
Till slut gav Sofia Appelqvist upp. Efter att i åtta veckor varit föremål för blockad av Hotell- och restaurangfacket meddelade hon igår att hon säljer sin salladsbar. Hur rimliga var fackets stridsåtgärder? Debatt mellan Göran Hägglund, kd, och Sven-Erik Österberg, s.

Avdrag för trängselskattenJust nu lutar det åt att biltullarna i Stockholm återinförs i sommar. En nyhet är att avgifterna ska bli avdragsgilla. Vad kommer det innebära för bilåkandet i innerstan? 
Debatt mellan Carl Cederskiöld, moderat utredare och Magnus Nilsson, Naturskyddsföreningen.
 

Muslimsk folkhögskola
En muslimsk förening med draghjälp av en kristen folkhögskola har lett fram till att Sverige nu ska få sin första muslimska folkhögskola. Profilen på Kista Folkhögskola - som den ska heta - är arabisk. Reportage av Håkan Widman.

Saddamnostalgi
Efter hängningen av Saddam Hussein och en mer utsiktslös situation i Irak, har det bland vissa irakier på flykt börjat utvecklas en paradoxal Saddam-nostalgi. Detta även bland människor som hatade diktatorn och fängslades för sitt motstånd mot Saddam. Reportage av Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent.

LO-strid i NorgeNorska LO skakas just nu av en mediestorm. Den norska LO-basen Gerd-Liv Valla anklagades i direktsänd TV för att mobba sina medarbetare och hennes försvar var att inom LO ställs det krav och hon vill inte vara någon kissekatt. Hur ska Gerd-Liv Valla klara sig ur detta? Samtal med radions Nordenkorrespondent Bengt Lindroth.

Moskva måndag morgon
Krönika signerad Maria Persson-Löfgren

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson

maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".