1 av 6
Thabo Mbeki, Foto: Alexander Joe/PRB
2 av 6
3 av 6
4 av 6
Camilla Kvartoft
5 av 6
6 av 6
Ynglingar i Indonesien håller sig fast vid ett trafikljus.

Integration, diskriminering och rökförbud i Munkfors

torsdag 8 februari

Klausul mot diskriminering
Skattemedel ska inte gå till företag som diskriminerar. Därför införde Stockholms stad för ett par år sedan en antidiskrimineringsklausul i alla upphandlingar av varor och tjänster. Den nya borgerliga majoriteten vill avskaffa klausulen och fullmäktige ska rösta om klausulen på måndag. Debatt mellan Kristina Axén Olin (m) finansborgarråd i Stockholm och Ywonne Ruwaida (mp) oppositionsborgarråd i Stockholm.

Integrationen fungerar inte
Idag presenterar Sveriges Kommuner och Landsting ett 20-punkts-program för hur integrationen av nya svenskar ska fungera bättre. Ordföranden Ilmar Reepalu intervjuas i P1-morgon tillsammans med integrationsminister Nyamko Sabuni (fp).

Kitimbwe Sabuni, Afrosvenskarnas riksförbund, och Maria Jolanta Olsson, ordf. Polska riksförbundet, kommenterar förslagen från Sveriges Kommuner och Landsting.

Rökförbud i MunkforsMunkfors kommun i Värmland vill införa ett totalt rökförbud för alla anställda under betald arbetstid. De som ändå vill röka får stämpla ut från sin arbetsplats. Samtal med Kjell Eliasson, personalchef i Munkfors kommun och Anneli Larsson, anställd inom Munkfors kommun och nybliven icke-rökare.

Brottslighet i SydafrikaSydafrikas president Thabo Mbeki försöker inför sitt tal till nationen på fredag att tona ned problemet med kriminaliteten i landet. Den redan höga brottsligheten i Sydafrika har nu blivit stridsfrågan nummer ett i Sydafrikrika. Reportage av Vincent Dahlbäck.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från vår korrespondent i Istanbul, Caroline Salzinger.

Översvämningen i JakartaPrecis när vattnet i Indonesiens översvämningsdrabbade huvudstad börjat sjunka undan, så varnar man för mera regn. Direktrapport av SR:s Nils Horner

Nordkoreas kärnvapen
Idag återupptas de så kallade sex-parts-samtalen om Nordkoreas kärnvapenprogram. Journalisten och Nordkoreakännaren Jasper Becker menar att sexpartssamtalen egentligen bara är ett meningslöst spel. Reportage av Hanna Sahlberg.

European Word CupI sommar är det dags för fotbolls-EM i Malmö. För författare. Lagkapten i det svenska laget är författaren Fredrik Ekelund.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Magnus Westerberg

magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".