1 av 5
2 av 5
3 av 5
Jimmy Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna
4 av 5
Klassrum
5 av 5
Marianne Fredriksson.

Marianne Fredriksson och kärnvapen i Iran

måndag 12 februari

Kina kommer till Kalmar
I dag tas det första spadtaget för det kinesiska jättebygget i Kalmar, Fanerdun heter bolaget som planerar att bygga en stor utställningshall där kinesiska företag ska kunna presentera sig för den europeiska marknaden. Varför vill en kinesisk affärsman satsa stort i just Kalmar?

Samtal med Johan Persson, socialdemokratiskt kommunalråd i Kalmar.

Slaktaren som kämpar mot våld i Turkiet
I de fattiga och ofta isolerade byarna i Turkiet är en familjs heder bland det viktigaste som finns. Oförrätter mot en familjemedlem slutar ofta i blodsfedjder. Men i traktens största stad, Diyarbakir, finns en man som har vigt sitt liv åt att få ett slut på blodsutgjutelsen. Reportage av Caroline Salzinger.

Krönika
av Hanna Sahlberg radions korrespondent i Kina.

Marianne Fredriksson död
Författaren och journalisten Marianne Fredriksson avled i går i sitt hem utanför Stockholm 79 år gammal. Varför var hon en så omtyckt författare?

Samtal med Ami Lönnroth, författare och frilansjournalist.

Kvarsittning - för föräldrarna
Föräldrarna har en central roll i att skapa ordning i skolan. Det anser lärarna på Hammarskolan i Vännäs, där man just infört ett kontrakt som innebär att sena ankomster och skolk ger kvarsittning tillsammans med en förälder. Reportage av Agneta Johansson.

Iran och kärnvapen
Irans president Mahmoud Ahmadinejad svor på söndagen att Iran inte tänker lyda uppmaningar från västländerna om att avstå från urananrikning. Vad innebär det om Iran blir en kärnvapennation? Samtal med journalisten Shora Esmailian och Birgitta Ohlsson, folkpartistisk riksdagsledamot.

Tomma stolar för Sverigedemokraterna
I mer än var fjärde kommun där Sverigedemokraterna valdes in i fullmäktige finns ingen som representerar partiet. Ett skäl är att partiet i vissa kommuner helt enkelt inte hade några kandidater på valsedlarna. Ett annat är att de personer som röstades in har hoppat av sina uppdrag. Samtal med Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Cameron träffar Reinfeldt
Den brittiske oppositionsledaren David Cameron kommer i dag till Sverige för att lära sig av Fredrik Reinfeldt hur en ny, vardagsnära politik ska bedrivas. Men vad har de för likheter och vad kan de lära av varandra? Samtal med Svend Dahl, doktorand i statsvetenskap vid Stockholms universitet och Sveriges Radios Londonkorrespondent, Maria Eksedler.

Programledare: Jörgen Huitfeldt

Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".