1 av 4
2 av 4
Hans Blix
3 av 4
4 av 4
Kadakin.

Kritisk rysk ambassadör och Hans Blix om Iran-USA

Tisdag 13 februari

Sverigedemokrater i kommunfullmäktige
Ekots granskning av Sverigedemokraterna fortsätter - idag om hur aktiva de är i arbetet i kommunfullmäktige. Reportage av Jan Andersson.
Samtal med Ulla Ekström von Essen, idéhistoriker, och Stig-Björn Ljunggren, omvärldsanalytiker, om SD:s fortsatta strategi.

Upprörd rysk ambassadör ”Nu får det vara slut med alla idiotiska påståenden”, säger Rysslands Sverigeambassadör Alexander Kadakin, eftersom han anser att den svenska bilden av Ryssland inte stämmer. Reportage av Vladislav Savic.
Samtal med Ebba Sävborg, rysslandskännare, om den svenska bilden av Ryssland.

Risker med kejsarsnitt
En ny kanadensisk studie visar att risken för komplikationer är 3 gånger så hög om kvinnan föder med planerat kejsarsnitt, jämfört med vaginala förlossningar. Samtal med Ellika Andolf, överläkare vid kvinnokliniken Danderyds sjukhus.

USA, Iran och Irak
USA trappar upp ordkriget mot Iran och nu beskyller den amerikanska militären Iran för att ha levererat vapen till milisgrupper i Irak, vilket kategoriskt förnekas av Iran. Vad säger man i USA om den hårdnande tonen? Samtal med Sten Sjöström i New York.

Hans Blix, f d chef för FN:s vapeninspektörer i Irak, om det upptrappade ordkriget mellan USA och Iran och vilka jämförelser det finns inför kriget mot Irak.

Berlin tisdag morgon
Kristian Åström
, SR:s korrespondent i Tyskland, är tisdagens krönikör.

Programledare: Björn Häger
Producent: Helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".