Italienska regeringen har avgått

Torsdag 22 februari

Regeringskris i Italien
Premiärminister Romano Prodi lämnade igår in sin och regeringens avskedsansökan. Samtal med Åke Malm, Sveriges Radios medarbetare i Rom.
Kristina Nilsson Cutigni, svenska bosatt i Italien och Carlo Felicetti, italienare bosatt i Sverige, kommenterar regeringskrisen i Italien.
 

Drabbade lokförare
De flesta lokförare är någon gång inblandade i dödsolyckor eller självmord framför tåget och det är inte ovanligt att det leder till långvariga psykiska symptom som depression, ångest och sömnlöshet. Det visar forskning från Högskolan i Kristianstad. Reportage av Daniel Rundkvist.
Samtal med Laila Mannsdorff, beteendevetare.

Oroligt i Guinea
Sedan mer än en vecka tillbaka råder det undantagstillstånd i Guinea i Västafrika. Oroligheterna i landet har pågått sedan i januari, då fackföreningarna utlyste strejker och nu kräver man presidentens avgång. Reportage av Jonna Berglund.

Samtal med Hans Dahlgren, EUs representant för Västafrika.

Kaos i Zimbabwe
Zimbabwe har den senaste tiden skakats av ett stort missnöje från folket. Strejkerna har avlöst varandra och demonstrationer har våldsamt slagits ned och igår införde Zimbabwisk polis också ett tre månader långt förbud mot offentliga politiska möten och demonstrationer. Reportage av Malin Olofsson

och samtal med Sten Rylander, ambassadör i Zimbabwe.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Johannesburg och är signerad:Vincent Dahlbäck.

Förbud mot klusterbomber?
Idag inleds en internationell konferens i Oslo där deltagare från 45 länder ska diskutera ett eventuellt förbud av så kallade klusterbomber, en bombkapsel som sprider flera mindre bomber över ett större område och ofta drabbar cilvilbefolkningen mycket hårt. Ska Sverige stödja ett totalförbud av klusterbomber? Debatt mellan Alice Åström (v) och Karin Enström (m).

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent Thomas Björkman
Thomas.Bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista