Bussolyckan och de nya regionerna

Tisdag 27 februari

Bussolyckan
Den svåra bussolyckan utanför Uppsala på tisdagsmorgonen krävde 6 dödsoffer. Vad vet man om orsakerna till olyckan?Samtal med Maria Freeney, SR Uppland, reporter på plats
Samtal med Sture Jonsson informationsdirektör på Upplands lokaltrafik.

Ansvarskommittén: slå ihop länen till regioner!
Blir det ett svek mot de sjuka eller är det bästa vägen för vård till alla? Hör debatten mellan Kent Persson (m) från Örebro läns landsting och Paul Håkansson (s) från landstinget i Östergötland. Klockan 06.15.
Hör också debatten mellan Anders Björck, landshövding i Uppsala som jämför förslagen med diktaturen i Sovjetunionen och Sven Erik Österberg (s) som suttit med i ansvarskommiten.

Problemen på Astra Zeneca leder till uppsägningar
Astra Zeneca har svårt att få fram nya läkemedel och nu får en tredjedel av de anställda i Sverige sluta. Lars Eric Brännfeldt, journalist på Affärsvärlden, menar att problemen beror på en dålig forskningsmiljö. Här honom 06.38.
Anders Ekblom, chef för global klinisk forskning på Astra Zeneca, svarar klockan 08.15.

Kan svenska åklagare åtala CIA-agenter?
Varför gör inte Sverige som Italien, där åklagare åtalat CIA-agenter som hämtat misstänkta terrorister och fört dem till länder där de torterats. Inger Arenander har gett sig ut på jakt efter svar på den frågan. Riksåklagaren Fredrik Wersäll förklarar varför det troligen inte kommer att inträffa. Sänds klockan 07.39.

Pensionärer på kurs lär sig mobilen
Inbyggd digitalkamera med 4 megapixlar, trippelband, bluetooth, MMS och SMS!?!? Vad göra om man bara vill kunna svara när dottern ringer? Vår reporter Samira Othman besökte en kurs där pensionärer får hjälp att lära sig använda sin mobiltelefon. Sänds 06.20.

Rekordtidig valrörelse i USA
I USA är presidentvalskampanjen sedan länge igång. Men själva valet äger rum först i november 2008. Det är alltså rekordtidigt som kampanjen satt igång, och frågan är vem som gynnas av det? Reportage av Sten Sjöström klockan 06.38.

Krönika
Av Bengt Lindroth SR:s Nordenkorrespondent.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista