1 av 5
Patrik Peter.
2 av 5
3 av 5
Lars Leijonborg
4 av 5
Tiggare
5 av 5
Japans premiärminister Shinzo Abe tillsammans med Kinas premiärminister Wen Jiabao

Förbud mot tiggeri & regeringens ekonomiska politik

Onsdag 11 april

Ska tiggeri förbjudas?
Moderaterna i Malmö vill förbjuda tiggeri på gator och torg. Debatt mellan malmöpolitikern Carl-Axel Roslund (m) och Lennart Thübeck, som själv har levt ett liv som hemlös.

Castros dotter
Kuba meddelas att Fidel Castro mår något bättre, men det är osäkert om han kan komma tillbaka som statschef. Samtidigt har USA ökat handeln med Kuba och USA är nu den största leverantören av livsmedel till Kuba. Vår USA korrespondent Thomas Nordegren har träffat Fidel Castros dotter Alina som flydde från Kuba 1993.

Kina och Japan
Under onsdagen ska ledarna för de två asiatiska stormakterna Japan och Kina träffas. De två länderna har en lång historia av minst sagt dåliga relationer med varandra. Samtal med Jon Sigurdsson, professor vid Europeiska Institutet för Japanska Studier.

Bråk om kyrkbänkarna
Kyrkoherden och församlingen vill möblera om Trefaldighetskyrkan i Karlskrona för att kunna använda den. Men dom får motstånd av Länsstyrelsen i Blekinge som säger nej till en ommöblering - kyrkan är unik och bör inte förändras inuti, säger länsantikvarien. Reportage av Lotta Malmstedt.

Bör Leijonborg bytas ut?
I samband med att rättegången kring den så kallade spionskandalen nu börjat, så aktualiseras åter debatten om huruvida folkpartiet bör byta partiledare. Diskussion med Cecilia Malmström, EU-minister (fp), och Niklas Eriksson, ledarskribent Östgötacorrespondenten.

Moskva onsdag morgon
Maria Persson-Löfgren
, radions korrespondent i Ryssland, om livet i öst.

 

För regeringen en omvänd Robin Hood-politik?
Miljöpartiet har låtit utreda hur regeringens politik påverkar de ekonomiska klyftorna i Sverige, och kommit fram till att de ökat sedan regeringsskiftet. Debatt mellan finansminister Anders Borg (m), och Mikaela Valtersson, miljöpartiets ekonomiska talesperson.

Programledare: Patrik Peter

Producent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista