1 av 5
2 av 5
Camilla Kvartoft
3 av 5
4 av 5
Stefan Ingves
5 av 5
Flera bomber exploderade i Alger.

Omhändertagande av barn & stoppade bonusprogram

torsdag 12 april

Svensk i etiopisk tv
Under tisdagskvällen visade etiopisk tv upp en av de svenskar som sitter fängslad där, misstänkt för krigsbrott. Mannens advokat Björn Hurtig resonerar om vad som görs för att få svenskarna frisläppta.

Ingen bonus på Ericsson
Under onsdagens aktieägarstämma blev styrelsens förslag till bonusprogram nedröstat, en i prinip unik händelse. Samtal med Jan Hedlund, Metall på Ericsson, och Helena Levander, VD för Nordic Investor Services, om stämman.

Omhändertagande av barn
Författaren Maija Runcis har skrivit en bok om omhändertagandet av barn i Sverige mellan 1928 och 1968. Hon medverkar i P1-morgon kl 6.38. Hör också Agneta Johansson reportage om en kvinna som blev tvångsomhändertagen 1958 för att familjen var så fattig.

Vetlandafallet
Uppdrag Gransknings reportage om flickan som bodde med sin missbrukande pappa i flera år, och där pappan förgrep sig på henne, har upprört många. Samtal om hur något sådant kan hända med Inger Widén Cederberg från Socialstyrelsen, och Vetlandas socialchef Ola Götesson.

Sverige, IMF och Världsbanken
Den svenska riksbankschefen Stefan Ingves ska åka på Internationella Valutafondens och Världsbankens årsmöte. Men först hör ni honom i P1-morgon om hur fattigdomen i världen ska bekämpas.

Terror i Algeriet
Under onsdagen skakades den algeriska huvudstaden Alger av flera bombdåd. Helena Nilsson är Sveriges ambassadör där, och hon berättar om bakgrunden till dåden.

Warsawa torsdag
Dagens krönika kommer från Polen och signeras Kjell Albin Abrahamsson.

programledare: Camilla Kvartoft

producent: helena Sjöholm
helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista