1 av 4
Kristian Åström
2 av 4
Maria Persson Löfgren
3 av 4
Patrik Peter.
4 av 4

Vårproppen & ensamkommande flyktingbarn

måndag 16 april

Behandlingshemmet Baggershus
I söndagens program kunde P1-programmet Kaliber avslöja missförhållanden på behandlingshemmet Baggershus strax söder om Göteborg. I måndagens P1-morgon kommer fler avslöjanden, om tillvaron för de ensamkommande flyktingbarnen som placeras på Baggershus. Reportage av Anna Jaktén.
Kommentar av Rädda Barnens Monica Bendler.
Anna Lena Sellergren, ansvarig för de ensamkommande barnen på Mölndals kommun, kommenterar reportaget.

Den borgerliga regeringens första vårbudget
Under måndagen är det dags för finansminister Anders Borg att presentera sin första vårbudget. Ekots Inger Arenander kommenterar budgeten.
I valrörelsen utlovade Allians för Sverige förbättringar i villkoren för småföretagare. Men Företagarna, Sveriges största företagarorganisation, tycker att regeringen gjort för lite. Debatt mellan näringsminister Maud Olofsson och Företagarnas Johan Kreicbergs.

Demonstrationer mot Putin
Under helgen har det varit stora demonstrationer i Ryssland, anordnade av ”Det andra Ryssland”, vars mål är att ersätta president Putin. Demonstranterna har blivit våldsamt bemötta av rysk polis. Reportage av Moskvakorrespondenten Maria Persson-Löfgren.

Osynliga sår
Osynliga sår är en programserie för barn som tar upp svåra ämnen som misshandel, sexuella övergrepp och alkoholism. Samtal med projektledaren Malin Danielsson.

Berlin måndag
Krönika av Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Kristian Åström.

Premiär för Luuk i P1
Under måndagarna kommer Kristian Luuk leda programmet Lantz i P1. Möt P1:s nye programledare.

programledare: Patrik Peter

producent Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".