1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Dödsskjutning i USA och frigivna svenskar

Tisdag 17 april

Dödsskjutning i USA
Över 30 personer dödades på ett universitet i Virginia i USA igår. Morden skedde både i en undervisningssal och på ett studenthem på Virginia Tech, som ligger i Blacksburg i delstaten Virginia. Samtal med Thomas Nordegren, Sveriges Radios korrespondent på plats i Blacksburg.
Hör också studenterna Martin Arvebro och Arvid Puranen som var i skolan när dödskjutningarna inträffade.

Släppta svenskar
De två svenskar, Jari Hjortmar och Stefan Johansson, som har suttit fängslade i Iran har släppts.
Hör Urban Ahlin som engagerat sig starkt för att få svenskarnna fria och de nu fria Stefan Johansson och Jari Hjortmar direkt från flygplatsen i Istanbul.
Samtal med Christoffer Gyllenstierna, Sveriges ambassadör i Iran.


Vårbudget under lupp
Finansminister Anders Borg möter finansutskottets Pär Nuder (s) om regeringens vårbudget.
Vi hör även kommentarer och analyser av Sylvia Asklöf, Barometern och Tommy Svensson, Aftonbladet regeringens politik hittills.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Hanna Sahlberg, Sveriges Radios korrespondent i Peking.

Baggershus stänger
Det privata behandlingshemmet Baggershus i Mölndal stänger. Beslutet fattades efter en granskning av verksamheten som programmet Kaliber i Sveriges Radio och Sveriges Televisions Västnytt har gjort. En av journalisterna bakom avslöjandet är Anna Jaktén. Hon gästar P1-morgon.

Sd håller möte i Danmark
Sverigedemokraterna har haft svårt att hitta en lokal till sitt årsmöte om drygt en vecka. Nu har sverigedemokraterna hittat en lokal i Danmark. Vad tycker demokratiministern, Nyamko Sabuni, om att sverigedemokraterna har svårt att hitta en möteslokal i Sverige?

Jobb i Frankrike
Den som blir ny president i Frankrike får som första uppgifter att lösa problemen i fransk ekonomi. Statsskulden är stor, arbetslösheten har i årtionden varit hög och levnadskostnaderna har stigit kraftigt. Reportage av Alice Petrén.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent Thomas Björkman
Thomas.Bjorkman@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista