1 av 3
2 av 3
Patrik Peter
3 av 3

Byggnadsstrejk och irakiska flyktingar

Onsdag 18 april

Strejk i byggindustrin
Omkring 1000 byggnadsarbetare går ut i strejk klockan 5 på onsdagsmorgonen. Debatt mellan parterna inom byggindustrin: Gunnar Ericsson, avtalssekreterare på Byggnadsarbetareförbundet och Bo Antoni, VD för Sveriges byggindustrier.
P1-morgon rapporterar direkt från en byggarbetsplats som omfattas av strejken.

Irakier på flykt
Idag fortsätter det stora mötet i Genève i Schweiz om flyktingsituationen i Irak. Det är FN:s flyktingkommissariat UNHCR som har kallat till konferensen för att diskutera hur världen kan hjälpa de fyra miljoner människor som har tvingats fly från våldet. Hälften av flyktingar har sökt skydd i andra länder, men hälften finns kvar inne i Irak. REPORTAGE om flyktingsituationen i Irak.
Hur hanterar den svenska regeringen frågan om de irakiska flyktingarna? Hör vänsterpartiets Kalle Larsson, riksdagsledamot och Tobias Billström, migrationsminister.

Sorg i Virginia
I natt hölls en andra minnesceremoni i Blacksburg, Virginia. Sveriges Radios korrespondent Thomas Nordegren finns på plats.  Sven Christianson, professor i psykologi, kommenterar morden i Blacksburg.

Rökförbud i Danmark
Danska arbetsplatser, serveringar och offentliga rum, ska bli rökfria enligt en ny lag. 7 av 10 danskar anser att man ska få röka på krogen också i fortsättningen, och idag ska en organiserad protest äga rum vid Folketinget. Reportage av Gösta Lempert.

Insiderhärva nystas upp
Utredningen fortsätter kring den insiderhärva som blev känd i förrgår. En av de fyra män som anhållits misstänkta för grovt insiderbrott försattes i igår eftermiddag på fri fot, men misstankarna mot honom finns kvar. De tre andra misstänkta sitter fortfarande anhållna. Vad är ett insiderbrott och hur går ett sådant brott till? Samtal med Yngve Rydberg, vice chefåklagare på Ekobrottsmyndigheten.

Kvinnlig film
Gör kvinnliga filmare sina filmer på ett annat sätt än manliga?Det är en fråga som kan ställas nu när International Female Film Festival inleds i Malmö ikväll. Mer än 20 timmars dokumentär- och spelfilm från hela världen visas under tre dagar. Samtal med Annette Brejner och Hilde Selander, festivaldirektörer och Lena Einhorn, regissör.

Krönika
Om det turiska språket rapporterar Caroline Salzinger i Istanbul.

Programledare: Patrik PeterProducent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista