1 av 6
Foto: Cornelia Nordström/PRB
2 av 6
Jörgen Huitfeldt
3 av 6
4 av 6
5 av 6
Utbildningsminister Lars Leijonborg
6 av 6
Riksdagsledamot Lars Ohly

Kvinnojourerna och dansk fejkdokumentär

fredagen 20 april

Leijonborgs framtid
I helgen träffas hundratals folkpartister i Örebro för att hålla riksmöte. Den stora frågan inför mötet har varit den växande opinionen inom partiet som vill byta ut partiledaren Lars Leijonborg. Varför blir Lars Leijonborg ifrågasatt just nu? Samtal med Inger Arenander, ekots inrikespoltiske kommentator.

Krönika
av Maria Eksedler, radions korrespondent i London.

Ohly på studiebesök
Vänsterpartiet gjorde ett dåligt val i höstas och befinner sig i dag i opposition i riksdagen. Men på ett ställe blev det stora framgångar. I Fagersta har partiet mer än hälften av rösterna och i onsdags åkte partiledaren Lars Ohly dit för att få lära sig hur vänsterpartiet kan vinna ett val.
Reportage av Pontus Mattsson.

Franska valet
Nu på söndag är det dags för första omgången i presidentvalet i Frankrike. Alice Petrén, radions korrespondent i Paris åkte till den ort i Frankrike vars väljare alltid lyckats pricka in vinnaren i presidentvalen.
Reportage av Alice Petrén.
Hur smutsig har kampanjen varit?
Samtal med Anna Stellinger statsvetare.

Kvinnojourernas metoder
Idag fortsätter rättegången mot de kvinnor på en kvinnojour i Tranås som hjälpte en mamma att gömma sig med sina barn, trots att det var pappan som hade vårdnaden om barnen. Gjorde kvinnojouren rätt? Samtal med Tina Olby, ordförande kvinnojouren i Motala och Michael Alonzo föreningen pappa-barn.

Dansk fejkdokumentär
Ikväll kan danskarna ta sig till premiären på filmen ”AFR - i sandhed en otrolig lögn”. En satir om Danmark och dess politiska ledare. Reportage av Gösta Lempert.

Lattemammorna och barnen
Norska sjukgymnaster varnar för att småbarnsföräldrars flitiga cafébesökande kan vara rent av skadligt för små barn. Vad kan hända med barnen? Samtal Eilin Ekeland, barnfysioterapeut.

Att flyga JAS
En hastighet på omkring 600 km i timmen och på en höjd på av 400 meter - det var positionen när Jas Gripen-planet fick haveri och kraschade vid en övning vid Vidsel i Norrbotten igår. Piloten sköt ut sig med katapultstolen och landade tämligen oskadd med hjälp av fallskärmen. Samtal med Ola Rignell, provflygare och chef för utprovningsavdelningen på SAAB.


Programledare:
Jörgen Huitfeldt

Producent:
Katja Magnusson
katja.magnusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista