1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Jan Björklund
4 av 4
Lars Leijonborg

Leijonborg avgår och Jeltsin är död

Tisdag 24 april

Leijonborg avgår
Vem ska efterträda Lars Leijonborg som partiledare för folkpartiet liberalerna? Hör Birgitta Ohlsson (fp) och Marit Paulsen (fp) som har varsin favoritkandidat.

Hör också Bengt Hansells reportage som den som pekas ut som den mest troliga efterträdaren, Jan Björklund.

Boris Jeltsin är död
Rysslands förre president Boris Jeltsin har avlidit, 76 år gammal. Han var den förste folkvalde presidenten och påbörjade rysslands resa mot demokrati och marknadsekonomi. Men hindren på vägen var, och är, många. Vilket eftermäle kommer då Jeltsin att få i Ryssland? Hör vår korrespondent Maria Persson Löfgren.

Byggkonflikten slut
Efter en knapp vecka tog byggkonflikten slut för en dryg timme sedan. Parterna blev överens om ett nytt treårigt avtal och strejken blåstes av.
Vår reporter Karin Wirenhed finns på ett av de byggen i Stockholmstrakten där arbetet nu ska börja igen.
Hör även Gösta Sjöström som är informationschef på PEAB, som ju den nu avblåsta strejken var riktad mot.

”Inskränk konflikträtten!”
Urban Bäckström, Svenskt Näringslivs VD, menar att årets avtalsrörelse visar att facket systematiskt missbrukar konflikträtten och han kräver nu lagändringar. Han möter Erland Olausson, avtalssekreterar på LO.

Unik rättegång mot sexköpare
Idag börjar en rättegång i Göteborg mot 20 män som har åtalats för att ha köpt sex. Normalt brukar sexköpare som erkänt få bötesstraff och slippa rättegång, men i det här fallet vill åklagaren ha fängelsestraff för flera av männen.
Annika H Erikssons reportage får ej läggas ut p g a förvrängda röster.

Kungen i Nepal sysslolös
Kung Gyanendra är den mest omdiskuterade personen i Nepal just nu. Sedan protester och massdemonstrationer satte punkt för hans envälde i fjol sitter han nu sysslolös på det kungliga slottet i Kathmandu. I juni skulle nepaleserna välja en konstituerande församling, men valet har skjutits på framtiden. Hör reportaget av Johnny Sjöblom från finländska radio och TVbolaget YLE.

Och krönikan...
kommer idag från Nils Horner.

Debattera med Sverigedemokrater
Kommunalpolitiker runt landet ska nu få utbildning i hur dom ska debattera med Sverigedemokrater. Det är tidningen Gringo som för 30 000 kronor ger dom som vill betala en halvdagskurs i bla hur sverigedemokraternas argument ska dissekeras. Medverkar gör Mats Pertoft i Södertälje (mp) kommunalpolitiker och Carl Sahlin, från tidningen Gringo och utbildningskonsult.
 

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista