Vårdnadstvist, Zlatan och iranska mullor

Onsdag 16 maj

Pappa i vårdnadstvist talar ut
I fredags friade Eksjö tingsrätt de tre medarbetare på kvinnojouren i Tranås, och en tidigare rektor som åtalats för att i sex år ha gömt en mamma med två barn, trots att pappan var ensam vårdnadshavare till barnen. Hör pappans berättelse om det som har hänt.

Hur bör skyddet för utsatta kvinnor organiseras? Diskussion mellan Maria Abrahamsson, ledarskribent på Svenska Dagbladet och Lina Plough, ordförande i ROKS.

Ny VD för Sveriges Radio
Den mångåriga Sveriges Radio medarbetaren Kerstin Brunnberg blir ny VD för Sveriges Radio.

Mullor kritiserar Irans president
Staden Qom i Iran är ett religiöst centrum och har kallats landets ”mullafabrik”. Vår korrespondent Cecilia Uddén har träffat en av landets tio storayatollor som inte tvekar att kritisera landets president Mahmoud Ahmadinejad.

Reinfeldt nämnde inte Irak
Igår träffade statsminister Fredrik Reinfeldt USA:s president George Bush. Efter besöket fick han kritik av oppositionen för att inte ha diskuterat den svåra situationen i Irak. Debatt mellan Tommy Svensson, ledarskribent på Aftonbladet och
PJ Anders Linder, ledarskribent på Svenska dagbladet.

Korrespondentkrönika
Krönikan kommer idag från Alice Petrén i Paris.

Fenomentet Zlatan
Ingen svensk idrottsman, artist, politiker, eller rockstjärna har skapat så många rubriker under så pass kort tid som fotbollsspelaren Zlatan. Idag kommer en ny bok ut som heter”Zlatan är Zlatan”. Den är skriven av Petter Karlsson och Jennifer Wegerup som gästar P1-morgon.

Cannes festival firar 60 år
Den årliga filmfestivalen i Cannes inleds idag och firar i år 60 år. Samtal om minnen och höjdpunkter genom åren med filmkritikern Nils-Petter Sundgren och skådespelerskan Lena Endre.

Programledare:
Camilla Kvartoft

Producent:
Katja Magnusson
Katja.magnusson@sr.se