1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Carl von Linné

Utsatta palestinier och farlig etanol

Onsdag 23 maj

Fortsatta strider i libanesiskt flyktingläger
Hör Rawia Morra, palestinier uppvuxen i ett palestinskt flyktingläger i Libanon och vår korrespondent Cecila Uddén i ett samtal om läget och om situationen för palestinier i landet.

Hur är situationen för dom människor som nu flyr flyktinglägret? Samtal med Sanna Jonsson, Rädda Barnen i Beirut.

Kapuscinski spion?
Den berömde polske författaren och utrikeskorrespondenten Ryszard Kapuscinski, som nyligen avled, hade någon form av samarbete med den polska hemliga polisen. Avslöjandet om den, mer eller mindre, helgonförklarade journalisten kommer samtidigt som regeringens jakt på kommunistkollaboratörer diskuteras livligt. Hör samtalet med Kjell Albin Abrahamson - vår medarbetare i Warsawa.

Kritik mot etanol
Forskare vid Stanforduniversitetet i USA varnar för att etanol är farligare för människan än bensin. Hör reportaget av Sven Börjesson som sänds 06.38. Hör också Tomas Kåberger, ordförande i svenska Bioenergiföreningen.
Klockan 07.21 debatterar Maria Wetterstrand (mp) och Ola Alterå, statssekreterare hos näringsminister Maud Olofsson(c) hur bra etanol är och vad som kan komma istället.

Rättegång om skattebrott i IFK Göteborg
Idag står spelaren Stefan Selakovic och två tidigare ledare i klubben åtalade för grova ekonomiska brott, i samband med en spelarvärvning för några år sedan då stjärnan Peter Ijeh köptes över. Hör radiosportens Per Kahl om anklagelserna.

Linné fyller slutligen år
Och så rapporterar vi från festligheterna i Uppsala när Carl von Linné efter år av förberedelser äntligen fyller 300 år och många av världens celebriteter kommer till sUppsala idag för att delta. SR Upplands Håkan Rehn rapportera.

Kriminalitet i Venezuela
Det som oroar venezulanerna mest är den växande brottlisligheten och våldet i landet. Värst är det i Caracas fattigområden där mordfrekvensen idag är värre än i andra ökända latinamerikanska städer som Medellin och Sao Paolo. Reportage av Lars Palmgren. 8.20

Korrespondentkrönika
Idag med Maria Persson-Löfgren.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Helena Sjöholm

helena.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".