1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Roy Andersson, filmregissör
4 av 4

SAS-strejk & Reinfeldts livvakter

Fredag 25 maj

SAS-strejken
Under morgonen bröt SAS-strejken ut. P1-morgon rapporterar direkt från Arlanda.

Vapenamnestin
Om en vecka avslutas den tillfälliga vapenamnestin, som gällt sedan mars. Men hur går det med inlämnandet av illegala vapen? Reportage av Annika H Eriksson.

Amman fredag
Krönika av Cecilia Uddén, radions mellanösternkorrespondent.

Generalrepetition för Zapatero
På söndag är det lokalval i Spanien, vilka kan ses som en generalrepetition för den socialistiske premiärministern Zapatero, inför nästa års parlamentsval. Rapport från Alice Petrén.

Islam och feminism - går det att kombinera? 
Om det råder det olika uppfattningar om i Iran. Vår Mellanöstern-korrespondent har träffat tre kvinnor i Iran som som har utvecklat olika förhållningssätt gentemot männen, makten och regeringen. Reportage av Cecilia Uddén.

Blöt statsminister
Att en reporter lyckas genomföra ett practical joke mot statsministern - vad säger det om livvakternas agerande? Diskussion med Peter Jonsson, som tidigare arbetat som livvakt på SÄPO, och DN:s Hanne Kjöller.

Ryska oppositionen
Under torsdagen annonserade den förre ryske riksbankschefen Viktor Gerasjenko att han tänker kandidera i det ryska presidentvalet nästa år. Men hur ser läget ut för den ryska oppositionen? Samtal med Maria Persson-Löfgren i Moskva.

Vittnar om tortyr i Etiopiskt fängelse
En av de svenskar som suttit fängslade i etiopiskt fängelse berättar om hur han blivit torterad och att den svenske ambassadören i etiopien ska ha vetat om det, vilket UD motsätter sig. Samtal med Björn Hurtig, advokat som företräder mannen som berättar om tortyren.

Anfäkta anamma
P1-morgon tjuvkikar på utställningen ”Tintin till sjöss” på Sjöhistoriska museet i Stockholm.

Roy Andersson premiär
Roy Anderssons nya film ”Du levande” hade världpremiär på filmfestivalen i Cannes på torsdagskvällen. P1-morgons Håkan Widman träffade honom tidigare i veckan inför avresan till Cannes.

Programledare: Lasse JohanssonProducent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".