1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Hatbrott, säkerhetstjänstsamarbete och flygstrejken över

Tisdagen 29 maj

SAS-strejken
Strejken bland de kabinanställda på SAS är över. Efter midnatt enades arbetsgivare och fack om ett nytt treårigt avtal och HTF menar att facket nu fått igenom viktiga krav på matraster och förändrade arbetsscheman. 

Hatbrott i Sverige och östeuropa
Igår gick en yxbeväpnad man till attack mot en kvinnlig anställd vid RFSL i Stockholm. I helgen var det också brutala kravaller vid Pride-paraden i Moskva. Vilka likheter finns det mellan våldet mot de homosexuella?
Samtal med Sören Andersson ordförande RFSL.
Varför är homofobin så stark i östeuropa? Samtal med Linda Freimane Pride-arrangör i Riga och Robert Hårdh, Svenska Helsingforskommittén.

Coaching på frammarch
För att få fart på karriären eller att få hjälp med den personliga utvecklingen blir det allt mer populärt att anlita en coach.
Reportage av Oligica Lindqvist.
Vilka begränsningar har en coach? Samtal med Helen Antonsson psykolog.

De fängslade etiopierna
I helgens Konflikt i P1 berättade tre unga män som suttit i etiopiskt fängelse hur de blivit torterade och hur förhörsledarna haft mycket detaljerade kunskaper om deras liv och vanor. Vem har samarbetat med etiopierna?
Samtal med Thomas Bodström, ordförande justiteutskottet och Björn Hurtig, advokat.

Apatiska flyktingbarn
Vad händer med de apatiska flyktingbarn som skickas tillbaka? Vi ska träffa en av dem, sjuårige Ivan Medvedjev, som tillsammans med mamma Arina och pappa Pjotr levde ett år i svenska Söderhamn. Men för åtta månader sedan fick de avslag på sin asylansökan och valde att själva ta sig till Samara i Ryssland - istället för att bli tillbakaskickade till Kirgisistan där de hade bott. Reportage Maria Persson Löfgren.

Korrespondentkrönika
Hanna Sahlberg rapporterar fråm Kina.

Programledare: Camilla KvartoftProducent: Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".