1 av 2
2 av 2
Tyskland har förberett inför väntade demonstrationer

G8, GI och Chavez’ kritiker

Fredag 1 juni

SVT stoppar kritiserat program
Nu stoppas inspelningen av tv-programmnet Ballar av stål. Programmet, som spelas in av produktionsbolaget Strix, har fått kritik för sina inspelningsmetoder. Bl a har vattenattacken mot statsminister Fredrik Reinfeldt väckt stor uppståndelse. Samtal med Helga Baagøe, SVT:s informationsdirektör.

G8-ländernas toppmöte
Nästa vecka är det G8-möte i Heiligendamm och i helgen väntas stora protester i Tyskland. Men vilken roll spelar G8 i världspolitiken? Samtal med Ekots ekonomiska kommentator Christer Hillbom.

Attac är en av de organisationer som är kritiska till G8. Samtal med Sofia Kjellén från Attac som är på väg till Tyskland och vår tysklandskorrespondent Kristian Åström.

I allmänhetens tjänst
Regeringens nya Public Service-utredare Rose-Marie Frebran berättar om sitt uppdrag. Hur ser framtiden ut för radio och tv i allmänhetens tjänst? 

You tube och irakkriget
Nu prövar den amerikanska militären nya vägar för att få fram sin bild av Irakkriget. Den populära internetsajten You Tube är Pentagons nya arena för informationsspridning.
Reportage av Daniel Alling.

Finland fimpar
...och inte bara Finland. Sveriges Radios korrespondent i Helsingfors, Bengt Lindroth, berättar om hälsovågen som drar över våra grannländer i öst.


GI som business
Från att ha varit en ifrågasatt bantningsmetod har GI blivit business. Böcker, bröd, frukostflingor och internetrådgivning är stommen i en bransch som expanderar. Reportage av Brita Lena Ekström.

EM-kval i fotboll
Fotbollsdivor eller hårt arbetande idrottsmän, det är frågan. När fotbollslandslaget laddar inför EM -kvalmatchen mot Danmark i helgen, är analyserna många. Samtal med Johan Esk, sportkrönikör på Dagens Nyheter och Hans Backe, expertkommentator på TV4.

Venezuelas oppositionella
När Venezuelas president Hugo Chávez inte förnyade sändningstillståndet för en av landets mest populära tv-kanaler, möttes beslutet av stora protester i Caracas. Presidenten hade ett stort stöd i förra valet, men hur är situationen för oppositionen i Venezuela? Samtal med Per Norström, biträdande chef för Amerikaenheten på Utrikesdepartementet.


Santiago, fredag
Krönika av Lars Palmgren.

Programledare: Katarina Pietrzak
Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista