Kriminella gäng & midnattssolsdialog

måndag 11 juni

Kosovos framtid
När George Bush var på snabbesök i Albanien i helgen återupprepade han kravet på att Kosovos självständighet måste skyndas på. Frågan var även uppe på förra veckans G8-möte men den kom helt i skymundan av klimatfrågan, och alla bråk och protester som kantade mötet. Kosovo var en dessutom en fråga som ordförande Merkel inte alls ville ta upp på mötet. Samtal med korrespondenterna Kristian Åström, Tyskland, och Maria Persson- Löfgren, Ryssland.

Illegal invandring till USA
Invandringsfrågan i USA, en svårlöst men het fråga, inför presidentvalet nästa år. Reportage av Katarina Andersson i New York.

Bryssel, måndag
Korrespondent krönikan kommer idag från Kerstin Brostrand i Bryssel.

Renande musslor
Musslor istället för reninngsverk, en enkel och effektiv metod för att få bort övergödning. Reportage från Lysekils kommun som storsatsar på musselodlingar.

Läget i Libanon
Efter strider i Libanon i tre veckor har över 120 personer dött. Behovet av mat och vatten är stort i flyktinglägren, men det är svårt att ta sig dit. Hör SR:s Janne Andersson på plats i Libanon.

Kriminella gäng
Kriminella MC-gäng växer och de grova brotten blir fler, ofta handlar det om utpressning. Intervju med Peter Tjäder, polismästare i Skåne som har stor erfarenhet av att arbeta med MC-gäng.

Dialog under midnattssolen
Ett trettiotal miljöministrar samlas idag vid Riksgränsen för att tala om klimatet. Miljöminister Andreas Carlgren berättar om mötet och hur deltagarna ska inspireras av fjällmiljön.

Ballongkaos
Ett plötsligt regnväder fick många ballonger som flög över Stockholm under söndagen att plötsligt tappa flygförmågan. Ingalill Borgkvist var med sin familj ombord på en av ballongerna och berättar om den dramatiska turen.

Moderata äktenskapsproblem
En könsneutral äktenskapsbalk är mer rättvis och skulle innefatta även homosexuella menar vissa moderater, andra tycker att äktenskapet endast kan vara mellan man och kvinna. Hör debatten mellan moderata riksdagsledamöterna Anna Kinberg Batra och Jeppe Johnsson i P1-morgon.

Programledare: Lasse Johansson

Producent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se