1 av 3
Jörgen Huitfeldt
2 av 3
3 av 3

Abortlagstiftning och 175-års jubileum för Göta kanal

Torsdag 28 juni

Kristdemokrater i Sundsvall
Idag inleds kristdemokrateranas riksting i Sundsvall. Under tre dagar ska kristdemokrater från hela landet diskutera politik och välja partistysrelse. En av frågorna som splittrar partiet är abortlagstiftningen. Hur ska man bemötas om man blir gravid som ung? Enligt en motion till tinget får de som vill föda barnet för lite stöd.

Hör riksdagsledamot Emma Henriksson, kd, från Huddinge, som berättar om när hon blev gravid då hon var 17 år, och det bemötande hon då fick. Kl 6.15.

Debatt om hur unga gravida kvinnor bemöts av vården, och vilken information och stöd man bör få för att göra sitt val, om man ska behålla barnet eller inte, kl 7.21.

Homosexuella i amerikanska armén
Den gångna helgen genomfördes den årliga prideparaden i New York och en stor fråga för de homosexuella i USA just nu är att erövra rätten att tjänstgöra öppet i den amerikanska armén. Just nu är det nämligen förbjudet att vara homosexuell i armén, men frågan har nu nått presidentvalsdebatten. P1 morgon har träffat en av de homosexuella som trots förbudet tjänstgör i armén. Reportage av Daniel Alling kl 6.38.

Intervju med Krister Fahlstedt, kapten och ansvarig för HBT-frågor inom Försvarsmakten, som i egenskap av det också besökt USA flera gånger. Kl 8.20

Göta Kanal fyller 175 år!
Hör kanaldirektören Claes-Göran Österlund om firandet och historien, ca kl 6.45.

Polen - Tyskland
Hur är stämningen mellan Polen och Tyskland efter det nya EU-fördraget? Det förekommer satirteckningar och viss irritation kvarstår... hör mer kl 07.39.

Billigare städning
Den första juli blir det halva priset så kallade hushållsnära tjänster. Den som till exempel köper städning eller trädgårdsarbete får då minska sin skatt med motsvarande halva kostnaden. Och redan innan förändringen har trätt i kraft så märker branschen av en ökad efterfrågan. Reportage av Agneta Johansson, kl 6.25

Moskva torsdag morgon
Utrikeskrönika av Fredrik Wadström, radions Rysslandskorrespondent, kl 8.27

Programledare: Jörgen HuitfeldtProducent: Magnus Westberg
magnus.westberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".