1 av 4
Camilla Kvartoft
2 av 4
3 av 4
Övervakningskamera
4 av 4
Bush och Putin

Kamerövervakning och toppmöte på ranchen

Måndag 2 juli

Hemmamatch för Bush
Rysslands president Putin möter USA:s president Bush på familjens privata ranch i Maine i nordöstra USA.
Sveriges Radios medarbetare Jesper Lindau berättar om vad ett möte på hemmaplan betyder och gissar vad som står på menyn.

Ordförandeland ger klirr i kassan
Sex månader framöver kommer Portugal invaderas av besökare när landet nu tar över ordförandeklubban i EU. En välkommen ekonomisk skjuts som Portugals ansträngda ekonomi kan behöva.
Reportage av Alice Petrén.

Korrekrönika
av Caroline Salzinger.

I väntan på vaccination
HPV-vaccinet som skyddar mot livmoderhalscancer ska subventioneras av landstingen sedan maj i år. Men någon rusning efter sprutorna har det inte varit, många landsting avvaktar eftersom vaccinationerna kommmer bli kostsamma. Reportage av Madeleine Blidberg.
Samtal med Björn Strander, gynekolog, Kungsbacka sjukhus och Göran Stjärnstedt bitr. landstingsdirektör i Stockholms län.

Skurk i kameraburk
Skurk efter skurk fastnar på film i de övervakningskameror som finns - nu senast i London. Men i Malmö blev nej till fler kameror på gator och torg. Ilmar Reepalu (s), kommunstyrelsens ordförande i Malmö och ledarskribent Heidi Avellan från Sydsvenska Dagbladet (oberoende liberal) diskuterar.

Okunnighet om utvecklingsländer
Det är sju år kvar tills fattigdomen i världen ska vara halverad enligt FNs åtta milleniemål och i dag presenteras en halvtidsrapport som visar på vissa framsteg. Men i Sverige har vi en dyster syn på utvecklingen och FNs utvecklingsprogram, UNDP, presenterar samtidigt en rapport som visar att vietnameser vet mer om utvecklingen i världen än man gör i Sverige. I studion Helena Ekinge, FNs utvecklingsprogram UNDP.

A-kassa
Idag införs flera skärpta krav på att arbetslösa ska ta jobb på annan ort om dom inte hittar arbete på hemorten. Om man inte tar anvisat jobb kan man bli av med hela eller delar av A-kasseersättning. Vilket leder till att personalen på Arbetsförmedlingen och A-kassan utsätts för ilska från arbetssökande. Reportage av Özgür Karlidag. Samtal med Désirée Pethrus Engström (kd) från Arbetsmarknadsutskottet.

Programledare: Camilla Kvartoft
Producent: Petra Quiding

petra.quiding@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".