1 av 3
2 av 3
Pia Fridén
3 av 3

Campingplatsers säkerhet och frågan om högkonjunkturens varaktighet

Måndag 9 juli 

Vad har ryska oppositionen för möjligheter i valet?
I Ryssland är det parlamentsval om några månader, och igår möttes oppositionen i Moskva inför valrörelsen. Dessutom är det presidentval nästa år, då ska Vladimir Putin lämna ifrån sig makten. I spetsen för oppositionen står två män: Den före detta schackvärldsmästaren Garri Kasparov och national-bolsjeviken Eduard Limonov. Men trots att de är namnkunniga representerar de en liten opposition. Vad har de för möjligheter att verka och hur starka är de? Sveriges Radios utsände i Moskva, Fredrik Wadström, var med på oppositionens presskonferens igår, hör honom kl 6.15.

Korrekrönika av Camilla Wahlman, ca kl 6.22

En positiv positivhalare
Positivhalare är inget stort yrke nu för tiden, men i Köpenhamn är det goda affärer att dra runt med den lilla lådan med det stora ljudet....
Reportage av Gösta Lempert, kl 06.24

Rasim Delic inför rätta i Haag-tribunalen
I dag ställs Bosniens tidigare arméchef Rasim Delic inför rätta vid krigstribunalen i Haag. Han är en av de få som ställs inför tribunalen som inte är serb, så för många serber är åtalet viktigt för att få upprättelse, medan många bosniska muslimer inte tycker att Rasim Delic bär ansvaret för de övergrepp som han anklagats för.
Roland Kostic är doktorand vid institutionen för freds-och konfliktforskning vid Uppsala universitet, och har gjort en avhandling om attityder i Bosnien-Hercegovina. Enligt honom reagerar alla sidorna i kriget i forna Jugoslavien på samma selektiva sätt, och kriget används fortfarande som en politisk bricka vilket gör de efterföljande processerna oerhört känsliga.
Reportage av Susan Ritzén, ca kl 6.38.
Roland Kostic, ca kl 6.44.

Hur länge kan den svenska högkonjunkturen vara?
Svensk ekonomi går som tåget. Hög tillväxt men ändå låg inflationstakt - två faktorer som tidigare uppfattats som oförenliga. Sannolikt kommer den höga tillväxten synas i de halvårsrapporter som börsbolagen börjar presenteras i veckan. Men hur länge till kommer den svenska ekonomin stå på topp?
Hör reportage, med Jonas Arnberg, analytiker på Handelns utredningsinstitut, Juhana Vartiainen, enhetschef på Konjunkturinstitutet, och Robert Bergqvist, SEB:s chefsekonom, av Nathalie Besèr.
I studion Peter Malmqvist, analyschef på internetbanken Nordnet.
Kl 7.21

Campingplatser slarvar med brandsäkerheten
Många av landets campingplatser slarvar med brandsäkerheten, det har Ekot rapporterat om under morgonen. Majoriteten av de undersökta campingplatserna bryter på någon punkt mot Räddningsverkets rekommendationer om bland annat säkerhetsavstånd och släckningsutrustning. P1-Morgon reser till Gålö Havscamping och Stugby i Haninge kommun utanför Stockholm. Lyssna kl 7.39.

Inget valår, men fullt hus i Almedalen
I går inleddes årets Almedalsvecka i Visby. Det är tre år till nästa val, men trots det så tycks evenemanget vara större än någonsin tidigare - i stort sett hela den politiska gräddan med informatörer, lobbyister och journalister i släptåg har tagit sig till Gotland, för att tala, lyssna, mingla eller besöka några av de inte mindre än 460 programpunkter som anordnas under politikens pr-branschvecka.
Hör Ekots inrikesreporter Inger Arenander, som är på plats i Almedalen, kl 8.15.

Programledare: Pia FridénProducent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".