1 av 3
Pia Fridén
2 av 3
3 av 3
Mördarsnigel

Ägarlägenheter och rätten att döda mördarsniglar

Onsdagen 11 juli

Ägarlägenheter
Regeringen funderar på att göra det möjligt att lansera så kallade ägarlägenheter, vilket skulle göra det möjligt för enskilda hyresgäster att köpa sin lägenhet.
Hur fungerar ägarlägenheter i Norge? Samtal med Gunnar Kollsrud, ekonomireporter på norska radion NRK.

Är ägarlägenheter en bra idé?
Samtal med Mats Odell, bostadsminister och Barbro Engman, ordförande Hyresgästföreningen.

Kan vårdpeng göra missbrukarvården bättre?
Ekot har under morgonen rapporterat om nya förslag från regeringens narkotikapolitiska samordnare Björn Fries, för att förbättra vården för narkotikamissbrukare. Bland annat ska landsting som inte klarar att erbjuda heroinmissbrukare den vård de har rätt till, kunna komma att tvingas betala böter, ett annat förslag är vårdpeng för missbrukare. Berne Stålenkrantz, ordförande i Svenska brukareföreningen, en förening för missbrukare, före detta missbrukare och deras anhöriga, kommenterar.

Europas vin
Europas vinproduktion står inför en genomgripande reform och EU-kommissionen har i dagarna presenterat hur det ska gå till, till exempel kan hundraåriga traditioner förbjudas, vilket kan göra vinet dyrare. Reportage av Camilla Wahlman.

Krönika
av Daniel Alling Sveriges radios korrespondent i New York.

Nätverk - vägen till jobb
De flesta studenter på universitet och högskolor får med sig uppmaningen att nätverka, och i fackförbundet JUSEKs senaste arbetsmarknadsundersökning svarade nästan hälften av de nyutexaminerade att de hade fått sitt första jobb genom kontakter. Reportage av Eva Malm Öhrström.

Libyen och sjuksköterskorna
I dag väntas Libyens högsta domstol fälla avgörandet i fallet som gäller de fem bulgariska sjuksköterskor och en palestinsk läkare som dömts till döden i Libyen, anklagade för att ha smittat över 400 barn med HIV. Vad talar för att de kan bli frigivna? Samtal med radions östeuropakorrespondent Kjell Albin Abrahamson.

Är det rätt att döda mördarsniglar?Det myckna regnandet gör att mördarsniglarna ökar explosionsartat och tidningarna fylls med tips om hur de drabbade villaägarna mest effektivt ska ta livet av sniglarna. Men är det rätt att massdöda sniglar bara för att de äter upp växter i ens trädgård? Samtal med Jeanette Thelander, snigelexpert och Trudy Fredriksson, ordförande i samfundet för tibetansk buddhism.

Programledare: Pia FridénProducent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".