1 av 4
2 av 4
Foto:Eric Roxfeldt/Scanpix
3 av 4
Putin AP Photo/RIA,Novosti
4 av 4
Foto:Maja Suslin/SCANPIX

Ryssland längtar till stormaktstider och så lurar du inbrottstjuven

Onsdag 18 juli

Lång sommar för utsatta barn
För barn som lever i utsatta hemmiljöer med t ex missbruk, psykisk sjukdom eller våld, innebär ofta sommarlovet de värsta månaderna på året. BRIS får många samtal när både skola och barnpsykiatri är stängda. BRIS generalsekreterare Göran Harnesk.

Demokratiska problem i Turkmenistan
Turkmenistan är ett av världens mest slutna länder. Sen Turkmenistan blev självständigt efter Sovjetunionens fall har landet stängts från omvärlden. Efter president Nijazovs död i december i fjol hoppades många på förändringar, men inte mycket har hänt, det säger Nina Startseva, turkmensk journalist som har lämnat Turkmenistan för Sverige och som inte räknar med att kunna återvända.
Reportage av Margareta Svensson.

Korrespondentkrönika
Dagens fundering kommer från Bangkok.

Sveriges äldsta ekoby
Ekoarkitekterna är överens om att allt fler vill bygga miljövänligt, och ekobyarna runt om i Sverige blir fler och många expanderar. Nästa år fyller en av de äldsta ekobyarna i Sverige 20 år. Vår reporter Anna Landelius åkte till Solbyn i Dalby utanför Lund.
Hör Per G Berg som är professor i uthållig samhällsbyggnad om ekobyarnas framtid.

Ryssland längtar efter nya stormaktstider
De senaste dagarna har ett diplomatiskt storgräl blossat upp mellan Storbritannien och Ryssland. Dispyten är bara ett av flera tecken på att Ryssland strävar efter att åter bli en stormakt - nu har man dessutom de ekonomiska möjligheterna i form av gas och olja, som används för att få kontroll över företag och infrastrukturer och indrivning av skulder.
Samtal med Gudrun Perssson, historiker och Rysslandskännare och Jan Leijonhielm från Försvarets forskningsinstitut.

Tji för tjuven
Semestertider är inbrottstider. Vår reporter Johan Wangström pratar med polis Anders Fogelström och besöker Ewa Pettersson i Jönköping för att prata om hur man säkrar villan mot inbrott då man åker bort.

Flygolycka i Brasilien
Ett plan kraschade på Sao Paulos flygplats Congonhas natten till idag. Upp emot 200 personer kan ha dött när planet halkade av en regnig landningsbana, körde över en motorväg och in i en byggnad med flygbränsle. Det kan vara den största flygplansolyckan i Brasiliens historia. Vad ska man göra för att förebygga den här typen av olyckor? Samtal med Bo Eckerbert, chef för Luftfartsstyrelsens tilltståndsenhet.

Programledare: Lotta Jernström
Producent: Nathalie Besèr
nathalie.beser@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".