Motorvägsbro rasade i USA

Torsdag 2 augusti

Broras i Minneapolis
En fyrfilig motorvägsbro över Mississippifloden i Minneapolis kollapsade på onsdagen under rusningstid. Minst sju människor har omkommit. Många fordon föll ned i floden och en lastbil fattade eld efter att den kluvits i två delar. Andra bilar krossades när delar av bron rasade samman.
Hör Trygve Svärd, som bor i Minneapolis och redan hunnit flyga över rasområdet i sin helikopter.

Gisslandramat fortsätter
Det var den 19 juli som 23 sydkoreanska kristna missionärer togs till fånga av talibaner under en bussresa mot Kabul. Två har redan mördats och 21 lever i ovisshet. Och igår gick ännu en tidsfrist ut.
Hör Alf Ingesson-Thor, psykolog inom försvaret om vad för slags förhandlingar som troligen pågår och hur man ska agera som gisslan för att ha störst chans att klara sig.

Diplomatkris
Det uppmärksammade diplomatiska bråket mellan Storbritannien och Ryssland har åtminstone tillfälligt lagt sig, men situationen mellan de två länderna är fortfarande spänd. Vår reporter, Johan-Mathias Sommarström, i London sammanfattar krisen så här långt och blickar framåt.

Ökning av begagnade kläder
I Sverige skänker vi mer och mer kläder till secondhandförsäljning. Både Stadsmissionen och Myrorna har fördubblat sin omsättning på fem år och företagen menar att det beror på att vi blir allt mer miljömedvetena.
Med oss har vi Göran Adlén som är trendanalytiker och civilekonom.

Santiago torsdag...
Dagens utrikeskrönika kommer från Lars Palmgren i Chile.

Könsroller under semestern
Semestern är snart slut, jobbet börjar och förhållandet knakar. Kanske är det traditionella könsroller som får missnöjet att gro och växa under semestern. För istället för att bli mer jämställda när vi har mycket ledig tid tillsammans, så blir vi ofta mer stereotypa i vad hon gör och vad han gör. Reportage av Anneli Abrahamsson.

Hastigheten mellan fartkamerorna
I framtiden kan den som kör för fort mellan två hastighetskameror komma att bötfällas, även om man passerar varje kamera i tillåten hastighet. Ett hot mot integriteten, hävdar kritiker. 
Debatt mellan Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Vägverket och Robert Collin, motorjournalist på Aftonbladet.

HIV-prevention
Imorgon presenterar Socialstyrelsen den första svenska rapporten om HIV-prevention. HIV ökar bland män som har sex med män - detta trots att just den gruppen  kanske har fått mest information av alla. 
Samtal med Ronny Tikkanen som skrivit Socialstyrelsens rapport.

Programledare: Lotta Jernström
Producent: Thomas Björkman
thomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista