1 av 3
2 av 3
Skatteverket vill till skillnad från regeringen sänka reavinstskatten.
3 av 3

Evakuering i Cancun, framtidstro i Rwanda och spelet om börsen

Tisdag 21 augusti

Inför orkanen
I Mexico väntar förbereder man sig för den tropiska orkanen. Från Cancun har många turister evakuerats. Tina Johnsson som drabbades av orkanen Wilma 2005 berättar hur hon nu förbereder sig för orkanen Dean.

Framtidstro i Rwanda
Trots att Rwanda fortfarande är ett fattigt land är framtidstron stark. Rwanda anses vara ett av de minst korrupta länderna i Afrika, ekonomin växer och landet har ett gott rykte bland investerare och utländska företag. Hör Rickard Myrenbergs reportage.

London onsdag...
krönikan är signerad Johan Mathias Sommarström.

Privatliv på nätet lockar annonsörer
Sociala nätverk på internet växer rekordsnabbt just nu, och miljontals människor världen över loggar in för att umgås via datorn och berätta om sina liv. På en av de populäraste sajterna, Facebook, registreras det du berättar och kan säljas vidare till företag som därmed kan skräddarsy sin reklam. Hör Kristin Heinonens reportage kl 6.38.
Fredrik Wass, redaktör på tidskriften Internetworld, pratar om riskerna med att lägga ut sitt privatliv på nätet.

Fastighetsskatten - tillgång eller belastning?
Regeringens förslag om hur finansieringen av slopandet av fastighetsskatten har sågats från både höger och vänster. Varför är motståndet så kompakt och hur påfrestande är frågan för alliansen? Huruvida frågan om fastighetsskatten håller på att bli en politisk belastning i stället för en tillgång för regeringen, diskuterar ledarskribenterna Heidi Avellan, Sydsvenskan, och PJ Anders Linder, Svenska Dagbladet.

Spelet om Stockholmsbörsen
Både amerikanska Nasdaqbörsen och börsen i arabemiratet Dubai vill köpa Stockholmsbörsens ägare OMX, och representanterna är i Stockholm för att saluföra sig själva som nya ägare.
Cecilia Aronsson, Veckans Affärer och Bengt Carlsson, Dagens Industri, diskuterar vad det spelar det för roll vem som äger OMX och därmed Stockholmsbörsen.

Jätteostron och kammaneter
Det har dykt upp fler nya arter i både Östersjön och Västerhavet, bland annat kammaneter och monsterostron. Hör om hur de påverkar vårt ekologiska system.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".