1 av 6
Lasse Johansson
2 av 6
Peter Eriksson
3 av 6
Lars Ohly
4 av 6
5 av 6
Mona Sahlin
6 av 6
Fredrik Reinfeldt

Ett år efter valet

Måndag 17 september


Vinnare och förlorare

Marita Öhman fick mindre pengar i plånboken när de borgerliga vann valet. Tina Fröroth fick nytt jobb och tillbaka tron på sig själv. Här Malin Olofssons reportage om vinnare och förlorare i Reinfeldts Sverige.

Reinfeldt om makten
När ett år har gått sen maktskiftet så leder oppositionen klart i opionsundersökningar. Detta trots att fler svenskar har jobb idag är före valet. Hur går den ekvationen ihop? Samtal med statsminister Fredrik Reinfeldt.

Rödgrön moteld
Det är tre år till nästa val. Om oppositionen ska ta tillbaka makten behövs troligen gemensamma satsningar, men än så länge är det ganska tyst från oppositionen. Är vänsterpartiet och miljöpartiet redo att samarbeta med socialdemokraterna? På vilka villkor? Samtal med vänsterledaren Lars Ohly och Peter Eriksson, miljöpartiets språkrör.

Sahlins strategi
Vad har socialdemokarterna för strategi för att komma tillbaka till makten? Är socialdemokraterna villiga att samarbeta med miljöpartiet och vänstern? Samtal med partiledare Mona Sahlin.

Jobben som kom
Moderaterna gick till val med löften om nya jobb. Nu minskar arbetslösheten, men vems förtjänst är det? Den förra regeringens eller den nya? Debatt mellan Sven Erik Österberg, socialdemokraterna och Catharina Elmsäter-Svärd, moderaterna.

Piratkopior smugglas
Tullens ingripanden mot piratkopierade varor har tiodubblats på fem år. Hur stort problem är sådan här smuggling för svenska företag och handlare? Samtal med Eva Jarnvall, expert på immaterialrätt på Svenskt Näringsliv.

Producent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se
Programledare: Lasse Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista