1 av 4
2 av 4
En man tankar sin bil.
3 av 4
Che Guevara.
4 av 4
Jimmie Åkesson, partiordförande SD.

Tillbakablick på Danmarks karikatyrkris och svekdebatt om bensinskatten

Tisdagen 18 september

Sarkozy ger besked
Hösten kan bli fylld av demonstrationer i Frankrike. I dag ska Frankrikes president Nicolas Sarkozy hålla tal om hur han ser på framtiden, vad för linje han kommer driva, bland annat kommer det handla om hur de statsanställdas pensioner ska se ut i framtiden. 
Samtal med radions korrespondent i Paris, Alice Petrén.

Sverigedemokraterna ett år efter valet
Sverigedemoraterna tog mandat i 144 av våra 290 kommuner. Partiet lanserade sig som ett brett flerfrågeparti i valrörelsen men har knappast levt upp till det, visar P1-morgons granskning av samtliga motioner i de 20 kommuner där Sverigedemokraterna har flest mandat.
Reportage av Jenny Lagerstedt.

Krönika
av Maria Eksedler, Sveriges Radios korrespondent i London.

Kvinnlig könsstympning i Egypten
Kvinnlig könsstympning är förbjudet i Egypen men utförs ändå på många håll. I somras dog två flickor i sviterna efter könsstympning.
Reportage av Anna Jonasson.
Hur ser vanliga egyptier på kvinnlig könsstypmning?
Samtal med Maria Malmström, socialantropolog Göteborgs universitet.

Kristdemokraterna och bensinskatten
Trots kristdemokraternas vallöfte att bensinskatten skulle sänkas med 1 krona och 30 öre presenterade igår regeringen en höjning av bensinskatten med 29 öre.
Har kristdemokraterna svikit sin väljare?
Samtal med Stefan Attefall, kristdemokraterna och Kenneth Winsborg, talesman för bensinskatteupproret.

Jyllandsposten och Vilks rondellhund
Konstnären Lars Vilks hotas av militanta islamister efter att Nerikes Allehanda publicerat hans teckning av profeten Muhammed som rondellhund. Förra året orsakade en  publicering av karikatyrer på profeten Muhammed i Jyllandsposten en diplomatisk konflikt mellan Danmark och länder i mellanöstern. Hur ser man på sin karikatyrskris på Jyllandsposten vilka paralleller finns mellan de två kriserna?
Samtal med Flemming Rose, kulturchef på Jyllandsposten.

40 år sedan Ches död
I höst är det exakt fyrtio år sen gerillaledaren Che Guevara dödades. Han var hjälte bland många på vänsterkanten i många år, och i dag syns hans ansikte i än fler sammanhang - man köpa allt ifrån t-shirtar till duschdraperier med hans ansikte på. Vem var Che Guevara egentligen?
Samtal med Björn Kumm, författare till boken Che, som kommer ut nu i veckan.

Programledare: Anna Hernek
Producent: Matilda Durehed
matilda.durehed@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista