1 av 3
Lasse Johansson
2 av 3
3 av 3
Misstänkt anlagd skolbrand

Amerikansk räntesänkning och toppless på badet för jämställdhetens skull

onsdagen 19 september

Måste kvinnor bada med baddräkt?
Tillsammans med en kompis badade Kristin Karlsson utan bikiniöverdel på Fyrishovsbadet i Uppsala. Då uppmanade en vakt kvinnorna att ta på sig en överdel eller lämna badet.
Varför är det inte ok att kvinnor badar barbröstade när män får det? Samtal med Kristin Karlsson och Inger Grotteblad, Fyrishovsbadet.

Skolbränder
Varje skoldag brinner det i svenska skolor, antalet bränder har ökat snabbt under senare år och i Göteborg är de anlagda skolbränderna vanligare än nån annanstans i landet. Reportage av Robert Lindberg.
Vad får barn att anlägga bränder? Samtal med Reneé Perrin Wallqvist, psykolog.

Jobbavdraget och pensionärerna
I morgon lägger regeringen fram budgeten och med den träder det andra steget i jobbskatteavdraget i kraft. Men de som inte längre jobbar får ingen sänkt skatt.
Varför ska pensionärerna uteslutas? Samtal med Lennart Hedquist, riksdagsman moderaterna och Anders Teljebäck, förbundssekreterare PRO.

Sänkt amerikansk ränta
Den amerikansk centralbanken sänkte igår kväll sin styrränta med 0.5 procent. Är finansoron över nu? Samtal med Christer Hillbom, ekonomisk kommentator på Ekot.

Hamas som lejonkung
Hamas tv-kanal Al Aqsa har nyligen producerat en ny tecknad film för barn som väckt starka känslor i Gaza. Den handlar om striderna mellan Hamas och Fatah i somras och beskriver Hamas som den gode lejonkungen och Fatah som små korrupta råttor. Reportage av vår mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

Paris onsdag morgon
Krönika signerad Alice Petrén.

Bensinskattehöjningen
I budgeten på torsdag kommer regeringen höja bensinkatten så att priset för en liter bensin ökar med 29 öre.
Kommer det göra att bilåkandet att minskar? Samtal med Karin Sahlin, energimyndigheten.

Programledare: Lasse Johansson
Producent: Maria Hansson, maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista