1 av 2
2 av 2

Budgetdebatt och olaglig gatukonst

Fredag 21 september

Barn säljs till stöldligor
Polisen utreder flera fall där stöldligor misstänks ha köpt barn och utnyttjat dem för att stjäla bland annat i Sverige. Samtal med Karin Norlin, socialarbetare berättar om människohandeln.
Fredrik Larsson, som arbetar mot trafficking inom International Organization for Migration i Ukraina, beskriver barnens väg till Sverige, kl 7:39.


Budgetdebatt

Skärpta regler för sjuka och arbetslösa var några av nyheterna i budgeten. Målet är att få fler i arbete. Diskussion om budgeten med Catharina Elmsäter-Svärd (m) och Lars Johansson (s).

På riskfyllt uppdrag
Hittills i år har 72 journalister runt om i världen dödats. Förra året dödades bland andra svensken Martin Adler, en 47-årig frilansjournalist, vid en demonstration i Somalia. Reporteryrket kan vara mycket utsatt och även Sveriges Radio med sin stora korrespondentkår har utsända i världens farligaste konflikthärdar då och då. Hur tänker man som korrespondent kring riskerna? Samtal med Nils Horner och Cecilia Uddén som just rapporterat från Burma respektive Gaza.

FN-resolution mot Iran?
De permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd och Tyskland ska idag diskutera vad som kan få Iran att sluta anrika uran. Samtal med Daniel Alling, korrespondent i New York. Klockan 6.15

Olaglig gatukonst 
I Malmö har två konstnärer smyckat staden med bilder på gatstenarna. Men trots att konsten är olaglig så gillar kulturkommunalrådet dekorationerna. Reportage av Gösta Lempert.

Washington fredag
Krönika signerad Ginna Lindberg.


Londongrad
Den brittiska huvudstaden har ett så stort inflöde av ryssar att den fått smeknamnet Londongrad. Antalet bosatta ryssar i London har snabbt vuxit till en kvarts miljon personer. Följ med till historiskt ryska kvarter i London! kring Moscow Road och St Petersborough place och hör några av Londongrads brittiska ryssar. Reportage av Maria Persson Löfgren.

Programledare: Katarina PietrzakProducent: Maria Hansson
maria.hansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista