1 av 4
Lasse Johansson
2 av 4
3 av 4
Tisdag 25 sept, Yangon, Myanmar, Burma
4 av 4
Gordon Brown

Röster inifrån Burma och Övertorneå kan bli mörklagt

Onsdag 26 september

Spänningen stiger i Burma
Det är soldater på gatorna, nattligt utegångsförbud är infört och inga folksamlingar tillåts. Utöver alla munkarna har många medlemmar i oppositionsparti NLD deltagit i demonstrationerna och oppositionen mobiliserar nu sig. Reportage av Sara Heyman och samtal med med Jan Hodann, Olof Palme center.


USA:s president George Bush talar om skärpta ekonomiska sanktioner mot Burmas ledare. Samtal med utrikesminister Carl Bildt som är i New York.
Direkt från Burma medverkar, Liselotte Agerlid, utsänd av Svenska Ambassaden i Thailand.
Fler och fler rapporter från Burma berättar om hur militären börjat använda våld mot demonstranterna. Är det här början på slutet för demokratirörelsen? Samtal med Svenska Dagbladets korrespondent Bertil Lintner och Liselott Agerlid från Svenska ambassaden beskriver de senaste händelserna direkt ifrån Burma.

Vem släckte ljuset?
I Norrländska Övertorneå och Haparanda kan det bli en ovanligt mörk och kall vinter. Den lokala eldistributören Ekfors Kraft släckte stora delar av kommunernas gatubelysning förra året när kommunerna inte ville betala högre priser. Konflikten är inte löst och nu hotar Ekfors att även strypa elen till bl a vattenverk och pensionärshem.
Elinor Norgren, reporter på SR Norrbotten, ger bakgrunden.
Samtal med Mikael Styrman, vd på Ekfors Kraft och Sven-Erik Bucht, kommunstyrelsens ordförande i Haparanda (s.

Gordons val
I engelska kuststaden Bournemouth håller i veckan det brittiska regeringspartiet Labour sin årliga konferens. Med Gordon Brown som ny partiledare är det ett Labour med stort självförtroende som samlas. Men den stora frågan har ännu inte fått något svar - ska det hållas val redan i höst eller inte? 
Reportage av Maria Eksedler.

Sponsrade bröst
På internet finns sen ett par år tillbaka en sajt där män kan betala för okända kvinnors bröstoperationer. Anders, som egentligen heter något annat, är medlem i den sajten. Han berättar om varför han donerar pengar för att finansiera främmande kvinnors bröstimplantat.
Reportage av Samira Othman.

Korrespondentkrönikan
är signerad Maria Persson-Löfgren, Moskva.

Programledare:
Lasse Johansson
Producent:
Klas Wolf-Watz
klas.wolf-watz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista