1 av 3
2 av 3
Protesterna i Burma har krävt minst ett dödsoffer.
3 av 3

Burma, långseglats och teater i Gaza

Torsdag 27 september

Inga sanktioner mot Burma
FN:s säkerhetsråd kunde inte enas om sanktioner mot Burma under sitt möte sent igår kväll. Kina signalerar att inga sanktioner mot militärdiktaturen kommer på fråga. Istället kommer FN att skicka ett sändebud till Burma. Samtal med Hanna Sahlberg, korrespondent i Peking och Daniel Alling, korrespondent i New York.
Hör också Caroline Petersson, volontär inom en organisation för den burmesiska oppositionen i Thailand.

Världsomseglare i hamn
Efter nio år på världshaven har seglaren Kenneth Pettersson stigit i land. Vår reporter Gösta Lempert har mött båten El-Cordero som lagt till i Skanör.

Warszawa torsdag
Morgonens krönikör är Kjell Albin Abrahamson, vår utsände i Polen.

Teater i Gaza löser konflikter I konfliktfyllda Gaza spelas teater där publiken får vara med och lösa pjäsens konflikt. Reportage av Cecilia Uddén, korrespondent i Mellanöstern.

Kritik mot fördomsundersökning
Igår presenterades mångfaldsbarometern, som mäter svenskarnas attityder till etnisk mångfald. Men rapporten får kritik för att förstärka fördomar och dela upp människor i ”vi” och ”dom”. Debatt mellan Masoud Kamali, professor i socialt arbete och Orlando Mella, en av dem som skrivit rapporten.

Roman om gängkriminalitet
Idag börjar bokmässan i Göteborg och en av alla böcker som ges ut där är ”Vildsvinet”, skriven av Renzo Aneröd. Romanen handlar om gängkriminalitet och utanförskap i förorten. Reportage av Annika H Eriksson.

Bojkott av Sverigedemokrater
Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Hägg har uppmanat företag att sluta samarbeta med ett känt dansställe utanför Värnamo. Skälet är att ägaren är Sverigedemokraternas kontaktperson. Är det rätt eller fel sätt att påverka? Debatt mellan riksdagsledamöterna Fredrik Malm (fp) och Carina Hägg (s).

Svensk trupp till Tchad
Sedan tidigare förbereder Försvarsmakten för en insats i Darfurregionen i Sudan tillsammans med Norge. Men nu har också Regeringen gett försvaret i uppdrag att förbereda en fredsinsats i grannlandet Tchad. Samtal med Jan Jonsson, chef för de svenska insatsstyrkorna.


Programledare:
Mari Forsblad
Producent:
Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista