1 av 3
2 av 3
Trädbeskärning är inte avdragsgillt som hushållsnära tjänst.
3 av 3
Det är andra gången sedan 50-talet som de två länderna träffas.

Hushållsnära fusk, toppmöte inleds mellan Nord- och Sydkorea

Tisdag 2 oktober

Fusk med kvitton
Företag som erbjuder hushållsnära tjänster hjälper till att skriva felaktiga kvitton. När P1-morgon ringde runt till städ - och trädgårdsföretag var hälften av företagen beredda att skriva kvitton, för att kunden ska kunna dra av mer än man har rätt till.
Hör reportaget av Karin Wirenhed och Anna-Karin Sivberg.
Skatteverkets rättsliga expert, Pia Blank Thörnros kommenterar.
Näringsminister Maud Olofsson om avdragen för hushållsnära tjänster.

Toppmötet Nord- Sydkorea
Det historiska toppmöte mellan Nord- och Sydkorea inleds idag. Det är det andra toppmötet i de rivaliserande staternas historia. Kärnvapenfrågan tas inte upp i dessa förhandlingar istället blir fred och ekonomiskt samarbete viktiga teman. Är en återförening mellan länderna möjlig?

Korrekrönika
från USA med Daniel Alling.

Högerextremt våld
Nazismen växer sig allt starkare i Tyskland. I östra Berlin har dessa grupper sina starkaste fästen. Nästan varje vecka skrivs notiser om hur det högerextrema våldet växer. Vår korrespondent Per Eurenius besökte Schöneweide station där många vanliga resenärer blivit hotade eller slagna på väg till och från stationen.

Färre komvuxplatser
Antalet komvuxplatser fortsätter att minska. Skolminister Jan Björklund förklarar nedskärningen med att det behövs färre platser på Komvux när det är högkonjunktur. Lärare och oppositionspolitiker är kritiska till nedskärningen. Vilka konsekvenser får den? Diskussion mellan Fredrik Malm,(fp)utbildningsutskottet och Marie Granlund,(s).

Resistenta bakterier
Hur får man stopp på resistenta bakterier? Akademiska sjukhuset har arbetat fram en ny sjukhusmetod. Men hanteringen och behandlingen i landet räcker inte för att stoppa spridningen. Intervju med överläkare Otto Cars om ESBL enzymet i bakterien som bryter ner antibiotika.

Programledare:
Ami Hedenborg

Producent:
Håkan Widman
hakan.widman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista