1 av 4
Pia Fridén
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Dödligt våld bland unga och Reinfeldt vs Sahlin

Måndag 8 oktober

Reinfeldt vs Sahlin
Igår fördes den första långa duellen mellan Sahlin Reinfeldt i SVT:s program Agenda. Vad har hänt sedan alliansen vann valet med frågor som gäller jobben och skolan? Samtal med Joacim Strömberg arbetslös och Ursula Estmer fd rektor på Vasaskolan i Södertälje.

Flykten från Zimbabwe
Krisen i president Mugabes Zimbabwe har lett till stor fattigdom och arbetslöshet. Varje dag flyr tusentals zimbabwier över gränsen till något av grannländerna i regionen. En av dom som gjort den farliga resan är ”Meme” som vill vara anonym, en 25 årig kvinna från Zimbabwe. Reporter: Margareta Svensson korrespondent i Afrika.

Islamabad måndag morgon
Morgonens krönikör är vår Asien-korrespondent Nils Horner.

Långtradare kör för fort
Två av tre långtradarchaufförer kör för snabbt, det visar en mätning som Trafiksäkerhetsföretaget NTF gjort på uppdrag av Ekot. Direktsändning från vägkanten med trafikpolis Göran Bäckström.

Diskussion om hastigheterna med Claes Tingvall, Vägverket och Carina R Nilsson, Sveriges Åkeriföretag.

Kort värnplikt lockar kvinnor
Försvaret prövar en tremånaders soldatutbildning, syftet är att säkra hemvärnets existens. Men utbildningen lockar många kvinnor som vill göra utlandstjänst. Reportage av Ingrid Engstedt Edfast.

Självmord anmäls inte
Trots att sjukvården måste rapportera självmord bland patienter, så är det minst en tredjedel av självmorden som aldrig anmäls till Socialstyrelsen. Det visar en granskning från Ekot. Diskussion med Danuta Wasserman, Nationellt centrum för självmordsprevention och Johan Carlsson, Socialstyrelsen.
 

Pojke misshandlad till döds
Under helgen avled en 16-årig pojke i Stockholm efter att han misshandlats med sparkar och slag mot huvudet. Samtal om det grova våldet med Andreas Averby, 24 år, som lider av skador efter en misshandel för fyra år sedan och Bo Höjeberg, neurolog.

Programledare:
Pia Fridén

Producent:
Susanna Einerstam
susanna.einerstam@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".